Ga naar hoofdinhoud

Invertek focust op groei binnen de HVAC-sector

Mike Carman werkt al meer dan 20 jaar in de sector, waarvan in totaal zes jaar bij Invertek Drives (foto: Invertek)

Invertek Drives streeft ernaar zijn marktaandeel in de snelgroeiende koel- en warmtepompsectoren te vergroten en creëert speciaal daarvoor een nieuwe functie. Mike Carman is benoemd tot Executive Business Development Manager voor de HVAC-sector. Hij zal zich richten op de verdere ontwikkeling van energie-efficiënte variabele frequentieregelaars. Deze worden gebruikt om de prestaties te verbeteren van AC elektrische motoren in BLDC compressoren voor toepassingen in warmtepompen, condensoren en koelvitrines in de detailhandel.

Carman is de afgelopen jaren nauw betrokken geweest bij het werk van Invertek in de koelsector met de lancering van Optidrive Coolvert, een frequentieregelaar die speciaal is ontworpen voor OEM’s om de prestaties van BLDC-compressoren met natuurlijke koelmiddelen zoals R744 en R290 te optimaliseren.

Sterke groei HVAC-sector

Rhydian Welson, Directeur Verkoop en Marketing: “Wereldwijd is er een drang, ja zelfs een noodzaak, om het energieverbruik en de bijbehorende emissies te verminderen. Onze frequentieregelaars worden al gebruikt in de HVAC-sector en ons totale marktaandeel in de sector is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid door recordorders en -groei. Door onze innovatie en aandrijfproducten, waaronder Coolvert, bevinden wij ons in een uitstekende positie om steeds efficiëntere AC-motorgestuurde systemen te ondersteunen, waaronder BLDC-compressoren die in HVAC-toepassingen worden gebruikt. Deze markten groeien snel en wij staan klaar om dat te ondersteunen. Mike heeft een schat aan kennis en ervaring in deze sector en zal leiding geven aan deze wereldwijde ontwikkeling.”

Herziening F-gasverordening

Eerder dit jaar onthulde de Europese Commissie een herziening van haar F-gasverordening. Deze heeft tot doel schadelijke koolstofemissies tegen 2030 met minstens 55 procent te verminderen en Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Dit betekent onder meer dat fabrikanten van koelsystemen moeten overschakelen op alternatieve “groene koelmiddelen”, zoals de natuurlijke koelmiddelen R744 en R290.

Chillventa

Mike Carman: “We waren onlangs aanwezig op Chillventa in Neurenberg, Europa’s belangrijkste koelbeurs, waar duidelijk werd hoe bekend Invertek en onze Optidrive producten zijn geworden binnen de industrie. Onze producten waren te zien op koel- en warmtepompmachines tijdens de hele beurs, wat aantoont dat we al een aanzienlijke impact hebben.”

HVAC-sector in cijfers

Hij voegde eraan toe: “De wereldwijde markt voor koelapparatuur werd in 2021 gewaardeerd op 37,25 miljard dollar (USD) en zal naar verwachting met 132% groeien tot 58,31 miljard dollar (USD) in 2028. Leg dit naast een groei van 34% in de Europese verkoop van warmtepompen in 2021 en het is duidelijk dat we een belangrijke rol en kans hebben in deze sector. Ik kijk ernaar uit om die kans te pakken door samen te werken met OEM’s, onze toegewijde verkooppartners om onze aandrijftechnologie te integreren in bestaande en toekomstige systemen.”

Lees ook: Nieuwe reeks Invertek frequentieregelaars met hoog vermogen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven