Ga naar hoofdinhoud

Invertek Drives kondigt Duitse investering en uitbreiding aan

Invertek Drives op Hannover Messe 2022 (foto: Invertek Drives)

Invertek Drives, innovator en fabrikant van frequentieregelaars, breidt zijn Duitse activiteiten uit als onderdeel van een investering in de DACH-regio, zo maakte het bedrijf bekend op de Hannover Messe in Duitsland.

Het bedrijf opent nieuwe kantoren in Markt Indersdorf, nabij München, en heeft een nieuwe distributeur aangesteld voor zijn Optidrive-gamma van VFD’s en aanverwante motorcontroletechnologie in Duitsland.

Benoemingen

In het kader van zijn groei in de regio deed Invertek ook twee belangrijke benoemingen. Guido Lowitsch treedt aan als Sales Manager en Guido Kerzmann als Senior Technical Manager. Beiden hebben uitgebreide kennis en ervaring in de VFD en motor control industrie. Klinger and Born GmbH is aangesteld als Invertek’s nationale distributeur in de regio.

Meer dan 600.000 VFD’s

Dit volgt op de aankondiging eerder in mei over een aanzienlijke investering in haar Spaanse bedrijf, Invertek Drives Iberica. Dit komt na de onthulling van een uitbreiding van 10 miljoen pond in de productiefaciliteit wereldwijd en het hoofdkantoor van Invertek in Wales, VK, om de capaciteit te verhogen om meer dan 600.000 VFD’s per jaar te produceren.

DACH-regio

Shaun Dean, CEO van Invertek Drives en Senior Vice President van Sumitomo Heavy Industries, Ltd, de moedermaatschappij: “Sinds Invertek in 2019 door SHI werd overgenomen, zijn we blijven investeren in de groei ervan. In de afgelopen twee jaar hebben we wereldwijd een aanzienlijke groei doorgemaakt met een recordinvoer van orders. Duitsland en de bredere DACH-regio zijn een belangrijke markt voor ons in Europa. De nieuwe kantoren in de buurt van München, twee belangrijke benoemingen en een nieuwe nationale distributeur ondersteunen onze strategische aanpak in de regio en wereldwijd.”

Technologische vooruitgang is nodig

Rhydian Welson, directeur Verkoop en Marketing, voegt daaraan toe: “Wereldwijd blijft Invertek Drives een algemeen erkend merk voor hoogwaardige, duurzame en energiebesparende motorbesturingstechnologie. In een wereld waarin steeds meer energiebesparende technologie nodig is om de klimaatverandering tegen te gaan, zullen we verdere technologische vooruitgang zien op het gebied van efficiënte motorbesturing. Invertek zal hierin het voortouw nemen door continue innovatie, onderzoek en ontwikkeling om enkele van de meest geavanceerde frequentieregelaars te creëren.”

Uitbreiding al begonnen

De 10 miljoen pond kostende uitbreiding van de productiefaciliteit en een nieuw applicatiecentrum in het wereldwijde hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk zijn al begonnen. Het applicatiecentrum zal worden gebruikt om de producten van Invertek aan potentiële en bestaande klanten te tonen en om verkoop-, technisch en onderhoudspersoneel op te leiden.

Er zal ook worden geïnvesteerd in de uitbreiding van de innovatie- en onderzoek- en ontwikkelingsfaciliteiten. De voorbije twee jaar werden reeds nieuwe R&D-laboratoria geopend, waaronder een speciale motorruimte en een test- en validatiecentrum.

Blijvende inzet en investering van SHI in Invertek Drives

De investering wordt gedreven door het moederbedrijf van Invertek Drives, Sumitomo Heavy Industries Ltd (SHI). Het is een teken van haar engagement om van Invertek een leider te maken in de ontwikkeling en productie van variabele frequentieaandrijvingstechnologie van wereldklasse sinds 1998.

Invertek Drives werd in 1998 in Welshpool gelanceerd en is sindsdien jaar na jaar gegroeid. Het internationale hoofdkantoor, de R&D-afdeling en de productiefaciliteit zijn gevestigd in het Offa’s Dyke Business Park, Welshpool, VK, waar het bedrijf meer dan 300 mensen in dienst heeft.

Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 340 personeelsleden in dienst. Het heeft verkoop- en servicepartners in meer dan 80 landen.

Meer berichten over Invertek:

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven