Ga naar hoofdinhoud

Intertech met Trumy koppelingen op Hannover Messe

Trumy, producent van lamellen en membraankoppelingen, is nieuw binnen het pakket van Intertech (foto's: Intertech)

Intertech, specialist in zware aandrijftechniek en motion control toepassingen, staat voor het eerst op de Hannover Messe. Het bedrijf uit Zeewolde toont daar een aantal Trumy koppelingen voor diverse toepassingen.

Intertech heeft sinds 1986 een reputatie opgebouwd als specialist in zware aandrijvingen met name in de petrochemische, maritieme, energie en industriële toepassingen. Trumy, producent van lamellen en membraankoppelingen, is nieuw binnen het pakket van Intertech. Het portfolio van Trumy bestaat uit standaard of klantspecifieke toepassingen. Vanuit de fabriek in Wuxi, nabij Shanghai, worden per jaar meer dan 80.000 koppelingen geleverd. Deze worden geproduceerd op Europese machines en volgens internationale standaarden.

Gebruik van titanium

Alexander Kühne heeft bewust gekozen voor Trumy. “Standaard toepassingen voor deze koppelingen zijn compressoren, pompen en ventilatoren. Meer er zijn ook klantspecifieke koppelingen mogelijk zoals bijvoorbeeld voor grote machines aangedreven door gas- of stoomturbines. Voor kritische aandrijflijnen (torsieanalyse) kunnen de lamellenkoppelingen worden ontworpen naar klantwens. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van titanium of kan het gebruik van membraankoppelingen een geschikte oplossing zijn.”

Kühne: “Als special hebben we een lamellenkoppeling met een koolstofvezel as van 2 meter lengte, geschikt voor koelwatertorens. De koppeling is voorzien roestvrijstalen materialen om corrosie tegen te gaan. Deze koolstofvezelkoppelingen kunnen geleverd worden in lengtes langer dan 10 meter.” 

Grote vermogens en momenten

Na een succesvol jaar in 2018, zijn zowel Intertech als Trumy voor het eerst als exposant op Hannover Messe aanwezig. Tijdens de beurs worden drie standaard lamellenkoppelingen getoond; de TD koppeling volgens API-610, de TDK koppeling volgens API-671 en de TDF high performance koppeling volgens API-671. Deze laatste is geheel naar klantwens samen te stellen. De grootste koppelingen uit het programma van Trumy zijn geschikt voor 110 MW met een maximaal moment van 5 MNm.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven