Ga naar hoofdinhoud

Internationale workshop over luchtlagering

Luchtlagers zijn belangrijke componenten of integraal onderdeel van de meest geavanceerde precisie-instrumenten en -machines (foto: Q-Sys).

De Dutch Society for Precision Engineering (DSPE) organiseert op 14 april in samenwerking met een aantal partners een workshop over luchtlagering. Met de bijeenkomst willen de organisatoren de stand der techniek van deze bijzondere lagers in Nederland, België en Duitsland presenteren en bespreken. Er wordt ingegaan op lineaire, roterende en planaire lagers, statisch en dynamisch gedrag, positioneren met/in gaslagers en systeemintegratie.

Luchtlagering is essentieel om een aantal precisiebewegingen te kunnen realiseren. Behalve in de precisietechniek vinden luchtlagering echter ook toepassing in juist heel grote aandrijvingen zoals windturbines.

Met de bijeenkomst mikken de organisatoren op

  • fabrikanten en leveranciers van luchtlagers
  • gebruikers van luchtlagers
  • bedrijven die op luchtlagers gebaseerde gereedschapsmachines leveren
  • wetenschappers en onderzoekers die werken met luchtlagers.

Organisatie van de workshop

Tijdens de eendaagse workshop worden in korte gesprekken en discussies behalve de stand van de techniek ook de eisen vanuit het oogpunt van een toepassing gepresenteerd. Er zal ook tijd zijn voor informele gesprekken. De workshop wil een netwerk van luchtlagerspecialisten creëren met als doel de communicatie en samenwerking tussen fabrikanten, gebruikers en wetenschappers rondom luchtlagering te intensiveren.

De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met VDE/VDI GMM, het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Düsseldorf, Bond voor Materialenkennis en anderen. De sprekers zijn afkomstig van Eitzenberger, Aerolas, LT Ultra, Leuven Air Bearings, Philips Innovation Services en het Fraunhofer-Institut für Angewandte Optik und Feinmechanik.

De deelnamekosten bedragen € 190 per persoon. Registratie is mogelijk via de website van de studiedag. Plaats van handeling is de Industrie-Club Düsseldorf in genoemde plaats.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven