Ga naar hoofdinhoud

Interface voor systeemtechniek

De nieuwe termination carriers van Phoenix Contact zijn universele oplossingen voor het snel en foutloos aansluiten van standaard interfaces op een proces-besturingssysteem. De signaalverbinding verloopt daarbij per ‘Plug & Play’ met gestandaardiseerde systeemkabels. Het gebruik van standaard interfaces, zoals die ook in afzonderlijke toepassingen worden gebruikt, vereenvoudigt de documentatie, inbedrijfstelling en engineering.

Het stabiele, tegen trillingen bestande aluminiumprofiel heeft een DIN-railvorm voor de opname voor verschillende moduulfamilies, van de compacte scheidings-versterkers Mini Analog, via Analog-scheidingsversterkers Macx voor SIL-toepassingen en Ex i-stroomcircuits tot aan het functioneel veilige safetyrelais PSR voor de procesautomatisering.

Compacte afmetingen, ruimtebesparend geplaatste aansluitingen en geïntegreerde eindsteunen leveren tot 30% ruimtebesparing op ten opzichte van vergelijkbare oplossingen. Het modulaire voedingsconcept zorgt voor een hoge beschikbaarheid van de installatie. De DIN-railmodulen zijn via montagerail-busverbinders met een separaat voedings- en foutmeldings-module verbonden.

Dit heeft, behalve de redundante voeding en bewaking, als voordeel dat de termination-printplaat niet alleen mechanisch, maar ook elektronisch ontkoppeld is en geen actieve componenten heeft. Het productenprogramma omvat universele termination carriers voor maximaal zestien interface-modulen met 1:1-rangering van signalen met en zonder HART-koppel-mogelijkheid.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven