Ga naar hoofdinhoud

Intelligente datalogger voor machinebewaking

Phoenix Contact heeft een datalogger ontwikkeld die een oplossing biedt om 24 uur per dag, 365 dagen per jaar machines en installaties op afstand te monitoren, bewaken en bedienen. De datalogger kan worden geconfigureerd via zijn geïntegreerde webserver zodat de machinebouwer niet hoeft te investeren in extra software voor de laptops van zijn (service)medewerk(st)ers. De datalogger is onderdeel van een modulair systeem en is ontwikkeld voor zowel mobiele als permanente opstellingen in industriële omgevingen.

De informatie die in machines en installaties is opgeslagen, wordt eenvoudig beschikbaar gesteld door de datalogger. Hiervoor maakt deze gebruik van de modernste industriële en IT-communicatietechnologieën en softwarestandaarden. Communicatie via beproefde infrastructuren zoals het draadloze GSM/GPRS netwerk en/of een bedrijfsnetwerk (Ethernet TCP/IP) zorgt er voor dat de kosten voor het transport van de informatie uit machines en installaties laag zijn en de lokatie niet meer relevant is. De machinebouwer heeft altijd en overal via SMS of E-mail contact met zijn machines en installaties die over de hele wereld geïnstalleerd kunnen zijn.

Met de datalogger zijn intelligente oplossingen te realiseren op het gebied van telemetrie en machinebewaking. Voorbeelden zijn het intelligent bewaken van datacentra en computerruimtes, het bewaken van temperaturen in vrieshuizen en het loggen van het water-, gas- en energiegebruik in gebouwen. Omdat de datalogger modulair uitbreidbaar is en vrij programmeerbaar is, is deze flexibel aan te passen aan de eisen van de applicatie.

Lage investeringen en korte terugverdientijd
De datalogger biedt de mogelijkheid om snel, adequaat en proactief te reageren op meldingen of (dreigende) storingen in machines of installaties waar ook ter wereld. Doordat het systeem gebruik maakt van open standaarden en bestaande Internet en GSM/GPRS infrastructuur zijn de initiële investeringen laag en is de terugverdientijd kort.

Met de datalogger van Phoenix Contact kunnen machinebouwers én gebruikers de beschikbaarheid van hun machines en installaties verhogen omdat ze proactief kunnen reageren op meldingen van de machine of installatie. Ook kunnen ze de down time (en gevolgschade) van machines of installaties verlagen omdat ze direct kunnen reageren op storingen.

Machinebouwers kunnen hun serviceorganisatie beter aansturen en het aantal servicebezoeken verminderen omdat het gebruik van de machines en installaties inzichtelijk wordt gemaakt. Gebruikers kunnen hun bedrijfsprocessen efficiënter aansturen omdat de prestaties van de machines en installaties inzichtelijk worden gemaakt. Verder kunnen ze de secundaire productiekosten, zoals bijvoorbeeld de energiekosten verlagen omdat ze de energiehuishouding van uw machines en installaties gedetailleerd kunnen bewaken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven