Ga naar hoofdinhoud

Inschrijving Maritime Innovation Award geopend

Netherlands Maritime Technology heeft de inschrijving voor de Maritime Innovation Award 2015 geopend (foto: NMT).

Nederlandse bedrijven met een innovatief product, proces of dienst voor de maritieme industrie kunnen zich weer aanmelden om kans te maken op de Maritime Innovation Award. De prestigieuze prijs genereert (inter)nationale bekendheid voor de winnende innovatie. Ook een nominatie staat al garant voor publiciteit. De Maritime Innovation Award wordt jaarlijks uitgereikt op het Maritime Awards Gala.

Tijdens het Maritime Awards Gala 2015, dat wordt georganiseerd door Netherlands Maritime Technology, worden in totaal vijf maritieme prijzen uitgereikt. Een nominatie voor de Maritime Innovation Award levert direct publiciteit op in de aanloop naar de prijsuitreiking tijdens het Maritime Awards Gala 2015. Daarnaast is er ruime aandacht voor de betreffende innovatie tijdens het Maritime Awards Gala. De winnaar mag bovendien het bijbehorende logo voeren en profiteert een jaar lang van zowel nationaal als internationaal publiciteit.

Maritime Innovation

De jury hanteert het begrip innovatie heel breed. Niet alleen product- en dienstinnovaties komen in aanmerking, maar ook de steeds belangrijker wordende bedrijfsprocesinnovaties. Het minimum vereiste voor elke inzending is dat er een aantoonbare Nederlandse toegevoegde waarde wordt gegenereerd. De winnende inzending moet in de praktijk toegepast zijn, minimaal eenmaal verkocht zijn aan een relevante marktpartij en moet aan de volgende criteria voldoen:

  • brede toepasbaarheid binnen de maritieme sector
  • goede verkoopbaarheid
  • voldoende exportpotentieel

Eerdere winnaars van de Maritime Innovation Award zijn onder meer Kranendonk Production Systems, Huisman Equipment, IHC Merwede, Ampelmann Operations, Machine- & Lierenfabriek C. Kraaijeveld, Van der Velden Marine Systems, Imtech Marine en Rubber Design.

Aanmelding

Ieder Nederlands bedrijf, dat recentelijk een nieuw product, dienst of proces voor de maritieme industrie heeft geleverd, kan zich aanmelden door een formulier in te vullen. Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 15 mei 2015.

De jury bestaat uit deskundigen uit de scheepvaart, scheepsbouw, maritieme dienstverlening, offshore en maritieme research. De jury beoordeelt de binnengekomen voorstellen en stelt begin september een shortlist van nominaties op. Datum en locatie voor het Maritime Awards Gala worden nog bekend gemaakt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven