Ga naar hoofdinhoud

InnovationQuarter investeert in high-tech hardware fonds

Regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter investeert een miljoen euro in het venture capital fonds Forward.one dat zich specifiek richt op high-tech hardware startups in Zuid-Holland (foto: InnovationQuarter).

De high-tech sector in Zuid-Holland is een belangrijke sector voor de regio. Reden voor regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter om een miljoen euro te investeren in het venture capital fonds Forward.one dat zich specifiek richt op high-tech hardware startups.

Zuid-Holland kent een hoge concentratie van high-tech maakbedrijven. Het gaat om bedrijven die werken met complexe technologie, zoals machines, robots en instrumenten, maar ook materiaaltechnologie. In deze provincie is de high-tech sector met meer dan 100.000 banen en meer dan 16.000 bedrijven een van de grootste en snelst groeiende sectoren. De sector is een belangrijke toeleverancier voor Aerospace, Life Sciences & Health, Horticulture en Maritiem & Haven.

Het is voor high-tech startups uitdagend om investeringen op te halen, omdat zij vaak meer funding nodig hebben en in de ogen van investeerders lastiger schaalbaar zijn. Investeringsfonds Forward.one focust zich juist op dit segment omdat zij, door de brede ervaring van haar oprichters, een versnelling kan realiseren bij veel aantrekkelijke investeringskansen die zij ziet.

Brede expertise en actieve aanpak

Forward.one is 2017 opgericht door een vijftal founders: Ampelmann oprichters David Cerda Salzmann, Frederik Gerner en Arjan Göbel, en financieel experts Paul Pruijmboom en Riemer Smink, voorheen werkzaam bij Kempen & Co. Veelbelovende startups groeien met de actieve inbreng en brede expertise van de Forward.one- founders uit tot succesvolle ondernemingen.

Met de investering van InnovationQuarter sluit Forward.one de fundraising van haar eerste fonds met een omvang van circa veertig miljoen euro af. Het fonds heeft inmiddels vier investeringen gedaan, waaronder twee afkomstig uit Zuid-Holland: Mayht (revolutionaire speakertechnologie), Delft Advanced Biorenewables (bioreactoren), EAVE (IoT oplossing voor industriële gehoorbescherming) en CoVadem (cloud-based oplossing voor diepte voorspellingen en performance informatie in de binnenvaart).

High-tech hardware fonds

Forward.one verwacht met de investering van InnovationQuarter startups op de intersectie van software en hardware een extra versnelling te kunnen geven. Het fonds is met een aantal veelbelovende kandidaten in gesprek. Mede dankzij InnovationQuarter kan de zoektocht naar de volgende Ampelmann met nog meer middelen worden voortgezet.

InnovationQuarter zet zich in om de high-tech sector als enabling technology leverancier verder te verbinden en versnellen. Met deze investering in Forward.one heeft de regionale ontwikkelingsmaatschappij er een belangrijke partner bij in Zuid-Holland. De hardware tech subsector, met bedrijven die vaak meer asset heavy zijn en voor uitdagingen staan in het opschalen van hun product, is minstens zo belangrijk.

InnovationQuarter ziet een belangrijke rol voor zich weggelegd om hier te (blijven) investeren. De actieve aanpak en marktkennis van Forward.one kan bijdragen aan het versterken van de economische structuur en het creëren van werkgelegenheid in deze regio.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven