Ga naar hoofdinhoud

Innovatieve hydraulische aandrijving van Sauer Bibus

Het hart van de CompactDrive Automatic Shift is een geïntegreerde, snel schakelbare hydrostatische motor met 45° groothoek-technologie (foto: Sauer Bibus)

Sauer Bibus, specialist in hydraulische aandrijvingen voor de mobiele sector, introduceert op de komende Bauma 2016 in München, de CompactDrive Automatic Shift.

Het doel was om een aandrijving te ontwikkelen met een hogere tractie en trekkracht in combinatie met een lager brandstofverbruik. De eisen voor een aandrijving van bouwmachines, tractoren en speciale voertuigen zijn complex en veelzijdig. Energie-efficiëntie en de verschillende eisen in het off- en on-road gebruik waren dan ook het uitgangspunt voor de ontwikkeling van deze nieuwe krachtige aandrijving.

Het hart van deze moderne aandrijving is een geïntegreerde, snel schakelbare hydrostatische motor met 45° groothoektechnologie, die momenteel uniek is in de markt. Met deze techniek kan een zeer breed koppel worden bediend. Speciale schakelelementen, waaronder sensoren, synchroniseren elektrisch de ingaande en uitgaande snelheid en een speciaal ontwikkelde verstellingsunit maakt een snel, stil en slijtarm schakelgedrag mogelijk. De gehele toerentalbereik wordt automatisch aangepast aan het vermogen zonder enige onderbreking.

Reductie brandstofkosten

Bijzonder is dat de compacte behuizing de mogelijkheid biedt om de aandrijving individueel aan de klantspecificaties te kunnen aanpassen. Sauer Bibus komt met deze aandrijving tegemoet aan klanten die op zoek zijn naar lagere bedrijfskosten in combinatie met meer bedieningsvriendelijkheid van het mobiele voertuig. Vooral de reductie van de brandstofkosten is van groot belang in deze sector.

Sauer Bibus in Neu-Ulm behoort tot de Bibus-groep, waarvan het moederbedrijf zijn hoofdkantoor in Fehraltorf (CH) heeft. Het bedrijf telt ongeveer 800 medewerkers, waarvan een in Nederland. De onderneming heeft zich in twee decennia ontwikkeld tot hydrauliekspecialist. Het begon als distributeur van hydraulische componenten en is nu een full-service provider, met een focus op een efficiënte en milieuvriendelijke technologieën. Het bedrijf houdt zich ook bezig met onderhoud en reparatie van hydraulische installaties.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven