Ga naar hoofdinhoud

Innovatieve besturingsconcepten

Het HMI/SCADA pakket zenon van Copa-Data (vertegenwoordigd door SigmaControl) kan touch bewegingen op verschillende contactpunten volledig herkennen en verwerken. In het standaard touch pakket zitten tap, swipe en zoom bewegingen. Deze kunnen direct in zenon worden gebruikt. Hierdoor kan de gebruiker comfortabel functieoverzichten, lijsten, mappen en documentatie doorlopen.

Gebruikers kunnen ook heel gemakkelijk navigeren in de weergegeven pagina’s en overzichts- en proces overzichten. Vensters kunnen eenvoudig worden verplaatst, uitgebreid of verkleind waar nodig. Dankzij de open interfaces is het ook mogelijk individuele touch bewegingen in te stellen, die vervolgens leiden tot vooraf bepaalde acties.

De gebruiker kan bijvoorbeeld met een tik op het scherm een alarm activeren en deze bevestigen met een actie. Met het ingeven van een S, worden zij rechtstreeks terug gebracht naar het startscherm. Dankzij multi-touch is de navigatiestructuur binnen projecten gemakkelijker te beheren door vervanging van menu’s en submenu’s met zogenaamde docks. Dit wordt bereikt door een werkbalk die gelijkmatig de centrale symbolen van een project organiseert en zo snelle toegang geeft tot de belangrijkste vensters of toepassingen.

De symbolen kunnen worden gerangschikt binnen een dock met de drag and drop mogelijkheden van Multi-touch. Deze mogelijkheden zijn ook beschikbaar bij proces- en overzichtsvensters. De gebruiker kan deze op zijn HMI visualiseren naar eigen behoeften. Het is dus mogelijk om een standaard proces scherm uit een menu te halen en te positioneren naar een bepaald punt op een ander scherm. Deze configuratie kan ook worden opgeslagen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven