Ga naar hoofdinhoud

Innovatief platform voor connected auto’s

Vanuit je auto kijken wie er aanbelt, dankzij de samenwerking tussen LG en VW (foto's: Volkswagen)

Vanuit je auto slimme apparaten in je huis bedienen, contextgevoelige berichten veilig en realtime versturen vanuit je auto, ga er maar aan wennen, want de volgende generatie infotainment-technologie voor connected auto’s komt er aan. Dankzij de samenwerking tussen LG en Volkswagen.

De Volkswagen Group en LG Electronics hebben onlangs een intentieverklaring getekend voor de gezamenlijke research en ontwikkeling van een nieuw serviceplatform voor de connected auto. De twee ondernemingen gaan samenwerken op basis van Volkswagen’s Cross-Over-Platform, met de focus op een verbeterde connectiviteit van de auto en meer gebruiksgemak voor de bestuurder.

Contextgevoelig berichtencentrum

Met behulp van de nieuwste cloud-technologieën gaat dit platform kopers naadloze digitale toegang tot uitgebreide features bieden, waaronder het slimme huis van de nabije toekomst en diensten via locatievoorzieningen. Gedurende de komende jaren gaan de twee bedrijven zich onder andere bezighouden met de ontwikkeling van technologieën die de connected auto en het slimme huis met elkaar combineren. Hiermee kunnen automobilisten slimme apparaten in hun huis – waaronder verlichting, beveiligingssystemen en huishoudelijke apparatuur – vanuit de auto bedienen. Ook wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van een contextgevoelig berichtencentrum dat berichten op intuïtieve en veilige wijze kan versturen en in realtime geoptimaliseerde aanbevelingen doet.

Volkswagen-LG BUDD-e 03

“Volkswagen zet druk op het digitaliseren van haar merken. Onze focus ligt daarbij altijd op onze klanten. Voor hen spelen veiligheid en energie-efficiency een belangrijke rol. LG is een sterke en betrouwbare partner voor de implementatie van nieuwe features en is één van de koplopers in innovatie met het oog op het slimme, verbonden huis. Wij kijken er naar uit om samen met LG intelligente, makkelijk te gebruiken oplossingen voor het slimme huis te ontwikkelen en te integreren in onze modellen”, aldus Prof. Thomas Form, Hoofd Elektronica & Voertuigresearch van de Volkswagen Group Research Divisie.

Smart home systeem

Deze overeenkomst is een voorbeeld van de langdurige relatie tussen LG en Volkswagen. Sinds 2007 levert LG al audiovisuele producten voor auto’s en geldt daarmee als een betrouwbare en technologische innovatiepartner. In juli 2015 koos Volkswagen LG als strategische elektronicaleverancier en partner voor het FAST (Future Automotive Supply Tracks) programma. Eerder dit jaar stonden de twee ondernemingen op de CES in de belangstelling dankzij een ‘smart home’ systeem dat op afstand vanuit de auto kon worden bediend.

Volkswagen-LG BUDD-e 02Volkswagen toonde in januari van dit jaar op CES-elektronicabeurs in Las Vegas al de avantgardistische BUDD-e minivan. Naast het nieuwe technologisch platform voor elektrische auto’s waarop deze auto is gebaseerd, is de BUDD-e zo verbonden als maar mogelijk is, waarmee hij een mobiele interface vormt tussen de wereld binnenin de auto en die daarbuiten. De BUDD-e is een auto gekoppeld aan het internet, met toegang tot thuis – Smart Home – of de werkplek met behulp van de nieuwste generatie infotainment om reizen tot een interactieve ervaring te maken. BUDD-e biedt een compleet nieuwe manier van bediening en informatieverwerking. Alles is intuïtiever dan ooit tevoren. Aanraak- en gebarenbediening gaan naadloos samen. Schakelaars en knoppen zijn naar het verleden verwezen. Individuele schermen lopen door in grote infodisplays en analoge spiegels zijn vervangen door digitale schermen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven