Ga naar hoofdinhoud

Indutrade breidt uit met Zijtveld Grijpers

Vertegenwoordigers van Indutrade Benelux en Zijtveld Grijpers heffen het glas na het tekenen van de overname-overeenkomst (foto: Indutrade).

De technische bedrijvenfamilie van Indutrade Benelux is afgelopen week uitgebreid door de overname van Zijtveld Grijpers uit ’s-Gravenland. Deze onderneming is sinds 1995 actief als fabrikant van een complete lijn grijpers voor recycling, bouw en weg- en waterbouw. Het assortiment omvat twintig modellen met een massa van 75 kg tot en met 15 ton, allemaal ‘made in Holland’.

Het pakket van Zijtveld Grijpers bestaat uit sorteergrijpers, sloop-/sorteergrijpers, boomgrijpers, grondgrijpers, baggergrijpers, poliepgrijpers en verlenggieken. De laatste tien jaar heeft het bedrijf zich vooral gespecialiseerd op het gebied van sorteergrijpers. Het gehele assortiment wordt door Zijtveld Grijpers zelf ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in de in 2007 in gebruik genomen fabriek.

Met de recente overname van Zijtveld Grijpers zet de groei van Indutrade Benelux gestaag door. De Benelux-vestiging van de Zweedse Indutrade groep focust zich op acquisities van goed geleide, winstgevende bedrijven die technische (niche) producten verkopen. Onder meer Hitma, ATB Automation, EPG Hydraulics, Ammertech, Bönnekamp, Douwes International, Gimex, Tradinco Instruments en Kin Pompentechniek behoren tot de groep.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven