Ga naar hoofdinhoud

Indutrade Benelux neemt Sensor Beheer over

De direct betrokkenen heffen het glas op de overname. Van links naar rechts Luc Daemen (Maasdael Corporate Finance, adviseur verkoper), Hans Giezenberg, (oprichter en voormalig eigenaar Sensor Beheer), Robert Timmer (algemeen directeur Indutrade Benelux) en Leo van Diemen (financieel directeur Indutrade Benelux). (foto: Indutrade)

Indutrade Benelux in Uithoorn heeft bedrijvengroep Sensor Beheer in Drunen overgenomen. Hans Giezenberg, oprichter en voormalig eigenaar van Sensor Beheer en Robert Timmer, senior vice president Benelux bij Indutrade, tekenden eind juli jongstleden de overeenkomst. Giezenberg blijft na de transactie aan als algemeen directeur. 

Onder Sensor Beheer (handelsnaam Sensor Groep) vallen Sensor Partners, Sensor BV en Vision Partners. De bedrijvengroep heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 8,5 miljoen euro. De technische handelsbedrijven binnen deze groep leveren sensoren voor industriële en maritieme (automatiserings)toepassingen. Ze zijn gespecialiseerd in het contactloos detecteren, meten, controleren, tellen, bewaken en identificeren. De sensoren worden ingezet in OEM-toepassingen, maar ook in productieprocessen van eindgebruikers. Sensor Groep opereert vanuit Nederland (Drunen) en België (Zellik).

De bedrijven die onder Sensor Beheer vallen hebben elk hun eigen kernactiviteit, maar wel hetzelfde doel: de klant voorzien van een passend product, dat bijdraagt aan de verbetering van applicaties, het verhogen van de productkwaliteit en het vroegtijdig detecteren van afwijkingen in processen.

Onder de Indutrade Benelux-holding vallen de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde Indutrade AB. Het concern richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten. Tot de groep behoren onder meer Ammertech, ATB Automation, EPG, Hitma, Kin Pompentechniek en Tradinco.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven