Ga naar hoofdinhoud

Industriële servers met hotswap ventilator

De nieuwe Kontron Industrial Silent Server (KISS) (vertegenwoordigd door Telerex Nederland) is aan de voorzijde uitgevoerd met ventilatoren die ‘hotswap’ – zonder uitschakelen van het online systeem – eenvoudig verwisselbaar zijn.

Voorheen werden dergelijke 19” servers uitgeschakeld en werden de slecht bereikbare ventilatoren moeizaam vervangen. Dergelijk off-line onderhoud zorgde voor een dure en langdurige productie-uitval. Door de eenvoudige on-line uitwisseling van ventilatoren is het onderhoud teruggebracht tot hooguit een minuut of twee en de off-line tijd gereduceerd tot nul, ook als gebruik wordt gemaakt van robuuste industriële ventilatoren.

Dit maakt deze KISS server serie geschikt voor ruwe industriële omgevingen, die werken met halfjaarlijkse of jaarlijkse onderhoudsbeurten. Als extra service is voor de servers een ‘Condition Monitoring Package’ (Kontron PCCM) ontwikkeld.

Deze optionele PCCM alarmeert automatisch het servicepersoneel bij een dreigende uitval van de ventilator, zodat preventief onderhoud direct en met een server die online blijft, gebeurd. Door een dergelijk alarmering via SMS, SNMP, e-mail of ter plaatse met geluid of lichtsignalen kan uitval van het systeem en van de productie eenvoudig worden voorkomen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven