Ga naar hoofdinhoud

Industriële routers

MB Connect Line (vertegenwoordigd door Vires) introduceert een nieuwe serie industriële routers. Behalve een ander uiterlijk biede ze ook meer mogelijkheden . Met de routers kan op afstand een verbinding worden gemaakt met een machine, installatie of een ander systeem. Daardoor wordt storingsanalyse eenvoudiger, maar kunnen op afstand ook bijvoorbeeld software-updates worden uitgevoerd of loggegevens worden opgehaald.

Storingsmeldingen via e-mail of per SMS, maar ook meekijken met een IP-camera behoren tot de mogelijkheden. De lijn biedt oplossingen voor apparatuur van PLC en regelaar tot operator panel voor Profibus, TCP/IP(Profinet), MPI en serieel RS232/485. Waar geen internet verbinding beschikbaar is, zijn er ook routers voor GSM of UMTS verbindingen.

Alle industriële routers zijn standaard voorzien van vier ethernet (LAN) poorten, waarmee het mogelijk is rechtstreeks vier ethernet apparaten aan te sluiten. Ook het alarmmanagement is uitgebreid, waardoor tot 99 berichten per SMS of e-mail zijn te verzenden. Verder kunnen datalog files in CSV-formaat worden opgehaald en kunnen proceswaarden per e-mail worden verzonden.

Er is nu ook een mbNET-S7 driver beschikbaar waarmee de industriële router mbNET goed in de STEP7-software van Siemens is geïntegreerd. Met de service mbConnect24.net is een web-portaal beschikbaar waar centraal alle mbNET accounts voor machines en applicaties kunnen worden beheerd. Door dit web-portaal maakt de router een verbinding van binnen naar buiten, waardoor een veilige verbinding ontstaat en geen complexe instellingen van de firewall nodig zijn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven