Ga naar hoofdinhoud

Industriële connectoren

Aproco komt met een complete lijn industriële connectoren van Proco-nect. Deze maatwerk connectoren zijn geschikt voor heavy duty toepas-singen tot 800 A / 24 kV. De connectoren zijn ontworpen en gebouwd om zelfs onder de zwaarste omstandigheden probleemloos en veilig te presteren. Ze zijn robuust, bestand tegen zuur, stootvast, bestand tegen UV-licht, maatwerk, voor binnen en buiten.

In het programma heeft de gebruiker keuze uit veiligheid, single- of multipin, stof- en waterdicht, stevige bevestiging, stroom-onderbrekers, veiligheidssluitingen, metalen of kunststof uitvoeringen, hitte en schoon-maakmiddel bestendig, verguld of verzilverd, (multiple) Pilot Pins, ge-schiktheid voor extreem hoge stroom en spanning, schok- en trilvast-heid.

De 3PU Single Pole Connector & 3PXU Single Phase Connector heeft een Umax van 1500 V. Het nominale amperage is 600 A. De connector is IP 66 uitgevoerd met roestvast stalen schroeven. De connector heeft een ver-zilverde koperlegering en is gebouwd volgens EN 60309-1. De ‘male’ aansluiting of contactpin zit in een veilige (lange) behuizing ter voorkoming van het per ongeluk aanraken (IP2X). Eén hoofd- of powercontact + 2 hulpcontacten zijn aanwezig.

Toepassingen

Toepassingen zijn te vinden in de zware industrie en overal waar hoge eisen aan kwaliteit en veiligheid worden gesteld. In havens en offshore worden de connectoren onder meer ingezet in de containeroverslag, (verplaatsbare) kranen, koelcontainers, Ship to Shore verbindingen en mobiele generatoren. Bij de spoorwegen zijn ze in gebruik voor wagon aan wagon verbindingen (verwarming en airconditioning) en treinvoeding tijdens onderhoud (indien geen bovenleiding beschikbaar/aangesloten). Voorts vinden de connectoren toepassing in mijnbouw en tunnels voor transformatoren, verlichting, tunnelgraafmachines, mobiele verdeelstations, transportbanden, genera-toren en servicelocaties.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven