Ga naar hoofdinhoud

Industrie-PC met ‘Sandy Bridge’

De nieuwe Intel processorgeneratie uit de 32 nm serie (codenaam ‘Sandy Bridge’, ook bekend als Core i3, Core i5 en Core i7) van de tweede generatie heeft zijn opwachting gemaakt in de industriële, op PC-gebaseerde besturingstechniek van Beckhoff (vertegenwoordigd door Industrial Automation Link). Met verbeterde on-board graphics en nieuwe CPU-architectuur bieden de processoren meer rekencapaciteit.

Beckhoff heeft zijn industrie-PC serie en de Embedded PC’s van de CX2000er-serie uitgerust met de nieuwe Intel-processoren. Deze vormen de basis voor efficiëntieverhogingen in de op PC gebaseerde besturingstechniek. De multi-core processoren zijn te gebruiken in combinatie met TwinCAT 3, de nieuwste versie van de automatiseringssoftware, die voor multi-core processoren is ontwikkeld.

Beckhoff mikt bij de integratie van deze processorgeneratie op de nieuwste stand van de techniek. Het huis gebruikt de vermogensreserves en de modulaire multicore architectuur om de functionaliteit van het automatiseringplatform verder uit te breiden. De processoren met de nieuwe Sandy-Bridge-architectuur en 32 nm structuurbreedte worden gekenmerkt door een gering energieverbruik.

In tegenstelling tot de eerste generatie hebben de CPU’s een nieuwe interne CPU architectuur, een hoger tweede niveau cache, een snellere on-board grafische kaart en een sneller DDR3-geheugen. Beckhoff gebruikt uitsluitend op de lange termijn beschikbare processoren van de embedded lijn. Beckhoff introduceert de processoren in de industrie-PC serie met ATX-Motherboard, zoals de schakelkast-industrie-PC’s C5102, C61xx, C62xx en C66xx, de inbouw-paneel-PC’s CP65xx en de panel-PC’s C33xx en C36xx.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven