Ga naar hoofdinhoud

Inductieve sensoren in miniatuur uitvoering

Miniaturisering doet op alle terreinen van het leven zijn intrede, waaronder ook automatisering waar de kleinste inductieve sensoren nieuwe vrijheden in ontwerp bieden. Er passen ongeveer dertig miniatuur inductieve sensoren van Pepperl+Fuchs in een luciferdoosje.

Bji veel toepassingen op het gebied van gereedschapsmachines, zonnecelfabricage en productie van halfgeleiders is ruimte vaak schaars. Toch moeten productieprocessen veilig worden bediend, gecontroleerd en bewaakt. Inductieve sensoren van de afmetingen M3 en M4 voldoen aan de hoge eisen voor veilige detectie van objecten en weerstand tegen vervuiling.

Het geïntegreerde en kleine ontwerp van deze sensoren brengt tot nu toe niet haalbare toepassingen binnen bereik. Zo zijn metalen voorwerpen moeiteloos op een afstand tot 1 mm te herkennen. De inbouw beschermt de sensor tegen mechanische invloeden. Een geïntegreerde LED geeft ook de actuele status aan.

De elektronica in de sensor is flexibel ontworpen en gebouwd, zodat ook op speciale eisen kan worden ingegaan, zelfs als het schakelpunt nauwkeurig moet worden ingesteld op de betreffende toepassing of de hysterese op speciale eisen moet worden getrimd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven