Ga naar hoofdinhoud

IJssel Technologie neemt Technaut over

Met de aankoop van Technaut wordt het nu mogelijk om ook data te ontsluiten in productieomgevingen waar productie-informatie nog niet gekoppeld is. Dat is een onmisbare stap op het gebied van smart industry (foto: IJssel Technologie)

IJssel Technologie neemt per 1 november 2015 het Friese Technaut Automation Solutions over. Technaut is gespecialiseerd in technische automatisering en robotisering. Met de overname kan IJssel Technologie innovatieve expertise op het gebied van smart industry aanbieden, die nauw aansluit op haar eigen kennis van productietechnologie en industrieel onderhoud.

IJssel Technologie is gespecialiseerd in het efficiënt inrichten van productieomgevingen. Daarnaast brengt het bedrijf productiekosten van maakbedrijven omlaag door de inzet van (preventief) industrieel onderhoud. Beide activiteiten zijn van belang voor de concurrentiekracht van de Nederlandse maakindustrie.

Smart industry
In de Nederlandse productie-industrie geldt smart industry, het slim inzetten van internet- en ICT-toepassingen, momenteel als belangrijkste manier om concurrentiekracht te ontwikkelen én als banenmotor. De technische ontwikkelingen maken het bijvoorbeeld mogelijk om het optimale moment van onderhoud van machines te voorspellen door de analyse van big data.

Bijdrage aan concurrentiekracht
Rien Slingerland, algemeen directeur van IJssel Technologie, ziet de aankoop als een strategische aanvulling op de dienstverlening van zijn bedrijf: ‘Met de kennis van Technaut kunnen we weer een grote stap zetten in de richting van innovatieve productieverbetering. En dat is precies wat Nederlandse bedrijven nodig hebben om concurrerend te blijven.’

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven