Ga naar hoofdinhoud

Igus zoekt energietoevoersystemen voor vector award

Dewinnaar in 2014: In deze toepassing van de Universiteit Duisburg-Essen zorgt een e-spool van Igus voor een veilige geleiding van de kabelrups tijdens het verplaatsen van het transportplatform (foto: Igus)

Om de twee jaar organiseert lager- en kabelrupsspecialist Igus de Vector Award waarbij bijzondere kabelrups-toepassingen worden bekroond. Igus zoekt nu innovatieve energietoevoersystemen voor hun vijfde vector award. Inzendingen voor de internationale competitie kunnen met onmiddelijke ingang en uiterlijk tot februari 2016 ingediend worden. Gebruikers kunnen zich online kandidaat stellen en zijn of haar toepassing middels een korte introductie, foto en/of video aan de jury presenteren. De winnaars ontvangen een prijs van maximaal 5000 euro, de officiële prijsuitreiking vindt plaats op de Hannover Messe in april 2016.

Ze trotseren zoutwater op schepen en booreilanden, hardnekkig stof en vuil in transportinstallaties of werken gecertificeerd volgens ISO Klasse 1 in steriele cleanrooms. We hebben het over kabelrupssystemen, waarvan de toepassingsgebieden vandaag de dag bijna niet te overzien zijn. Om de meest innovatieve toepassingen ter wereld te vinden, organiseert de motion plastic specialist igus om de twee jaar de vector award, waarvoor ook dit jaar op de Motek het startsein is gegeven.

Om de twee jaar worden inventieve en creatieve toepassingen van energietoevoersystemen bekroond met de ´vector award´, een initiatief van igus. Dit jaar is daarop geen uitzondering, u kunt uw inzending officiëel aanmelden voor de ´vector award´ prijsuitreiking tijdens de Hannover Messe 2016. Een jury van experts uit de wetenschap, beroepsverenigingen en vakbladen beoordeelt de inzendingen en kiest uit alle deelnemers een winnaar. “Zelfs voor ons is het nog steeds verassend en spannend om te zien waar en hoe onze klanten onze kabelrupssystemen gebruiken”, legt Harald Nehring, hoofd van de afdeling kabelrupssystemen van igus GmbH uit. “Daarom willen we met behulp van deze competitie nog meer innovatieve kabelrupstoepassingen initieren en hun bedenkers stimuleren om nog uitdagendere toepassingen te bedenken.”

Voor de vector award zijn prijzen tot 5.000 euro ter beschikking gesteld. Iedereen die een innovatieve of uitdagende kabelrupstoepassing heeft, wordt hierbij uitgenodigd voor deelname aan de vector award, ongeacht uit welke branche ze afkomstig zijn. De deadline voor het aanmelden van uw inzending is 26 februari 2016. Voor meer informatie klik hier. De website bevat tevens een overzicht met de 195 deelnemers uit 28 verschillende landen die deelnamen aan de laatste vector award in 2014, alsook een lijst met andere winnaars van de laatste wedstrijd. Hier wordt de diversiteit van inzendingen uit voorgaande jaren getoond.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven