Ga naar hoofdinhoud

Igus treedt toe tot Profibus Nutzerorganisation

Met het lidmaatschap van de Profibus Nutzerorganisation wil Igus als kabelspecialist voor bewegende toepassing de ontwikkeling van de Profinet-technologie verder bevorderen e.V. (foto: Igus)

Profinet is een van de toonaangevende communicatie-oplossing op Ethernetbasis voor industriële automatisering. Dankzij realtime communicatie kunnen grote hoeveelheden data snel en veilig worden overgedragen. Om het onderzoek naar de Profinet technologie in bewegende toepassingen te bevorderen, is Igus als kabelspecialist toegetreden tot Profibus Nutzerorganisation e.V. (PNO).

IHS Markit heeft een onderzoek uitgevoerd naar Profinet als communicatiesysteem voor industrieel Ethernet. Op basis van nieuw geïnstalleerde knooppunten, realiseerde dit netwerk een marktaandeel van bijna 30% in 2018. De technologie wordt ontwikkeld en onderhouden door de Profibus Nutzerorganisation.

Profinet

Door het toenemende belang van Profinet in bewegende toepassingen in de industrie is Igus als kabelspecialist toegetreden tot PNO. Het bedrijf uit Keulen wil de ontwikkeling van de technologie verder bevorderen. Hiermee wil men garanderen dat de kabeloplossingen altijd voldoen aan de actuele elektrische vereisten.

Met het Profinet protocol op basis van Ethernet kan tot 100 Mbit/s aan data worden overgedragen . Tegelijkertijd moeten machines en kabels steeds dynamischer bewegen in een compacte installatieruimte, een uitdaging voor standaard kabels. Daarom heeft Igus kabels ontwikkeld die specifiek geschikt zijn voor gebruik in kabelrupsen en op robots. Alleen al voor Profinet biedt het merk negen typen kabel voor verschillende toepassingsscenario’s.

Lange levensduur

Igus Chainflex Profinet-kabels zijn beschikbaar in vier mantelmaterialen, vier buigradii en twee torsiehoeken. Het Igus productprogramma biedt oplossingen voor kleine installatieruimtes, maximale snelheden en driedimensionale bewegingen met tot +/- 360 °/m op de robot of in vrije bewegingen. De kabels hebben een aantal goedkeuringen, zoals UL, NFPA, EAC en CTP en zijn beschikbaar in gewenste lengten en direct uit voorraad.

Alle kabels ondergaan een uitgebreide reeks testen in het eigen 3800 m2 grote testlaboratorium van het bedrijf. Daar voltooide een Profinet-kabel CFBUS.LB.060 bijvoorbeeld meer dan 65 miljoen cycli met een buigradius van 63 mm. Dankzij de talloze laboratoriumresultaten geeft Igus voor de Chainflex-kabels een garantie van 36 maanden. Op verzoek zijn ze ook leverbaar als volledig geconfectioneerde readycable, bijvoorbeeld met een M12 ronde connector.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven