Ga naar hoofdinhoud

Igus producten configureren via handige apps

De apps zijn volledig op gebruiksvriendelijkheid toegespitst (foto: igus)

Meer dan 30 online-tools maken het vinden, configureren en bestellen van kabelrupsen, kabels en lagertechnologie voor klanten van igus bijzonder eenvoudig. Voor wie niet alleen vanachter een pc werkt maar ook onderweg is, heeft igus 14 nieuwe apps ontwikkeld die gratis in de Apple App Store gedownload kunnen worden. De mobiele snelle toegang bespaart niet alleen tijd, maar is ook eenvoudig bedienbaar. En dat overal ter wereld, omdat de iOS-apps in 15 talen beschikbaar zijn.

Tijdens de Motek van 2015 demonstreerde igus 175 nieuwe kunststof noviteiten voor bewegende toepassingen, die naast kostenverlagend zijn ook de levensduur van de toepassing verhogen. Naast productontwikkeling investeert de motion plastics-specialist conform Industrie 4.0 bovendien versterkt in digitale netwerkvorming van de totale procesketen, vanaf de klantaanvraag tot en met de inbedrijfstelling van de voornamelijk op maat gemaakte toepassingen.

De resultaten uit het igus testlaboratorium met meer dan 120 test-installaties op 1750 vierkante meter oppervlak (de grootste in zijn soort) worden voortdurend ge-update in meer dan 30 online tools. Hierdoor wordt voor de klant het vinden, configureren en bestellen zo eenvoudig mogelijk gemaakt en zodoende tijd bespaart. Een groot aantal van de online-tools zoals de kabellevensduur calculator of de glijlagerexpert kunnen in een browser ook op mobiele apparaten worden gebruikt. Op de Hannover Messe van dit jaar kondigde igus al aan dat ze de mobiele eigen apps zouden gaan promoten. In principe verwijst iedere igus app naar een productgroep. Voorbeelden zijn de kabelrups-productvinder voor rijwegen tot 13 meter, de readychain kabelconfigurator of de xiros kogellager-levensduur calculator. Er zijn zodoende productvinders, configurators en levensduurcalculators, waarbij de expert-apps zoals de drylin lineaire geleidingen-expert alle genoemde categorieën voor een productgroep samenvoegen. De apps zijn volledig op gebruiksvriendelijkheid toegespitst, zodat engineers, monteurs en inkopers direct hun weg kunnen vinden. Voorbeeld online halffabrikaat tool: definieer simpelweg de eisen zoals waterbestendigheid, vuilbestendigheid, het temperatuurbereik of de bestendigheid tegen bijvoorbeeld trillingen en direct staan al de geschikte materialen in een handig overzicht ter beschikking.

De iOS-apps zijn niet alleen gratis, maar in de talen Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Pools, Portugees, Russisch, Zweeds, Spaans, traditioneel en vereenvoudigd Chinees en in Tsjechisch en Turks aangeboden. Meer apps staan op de planning om zo de keuze voor het juiste product voor de toepassing van de klant uit meer dan 100.000 artikelen te vereenvoudigen.

Een overzicht van alle nieuwe igus apps vindt u op hier.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven