Ga naar hoofdinhoud

Igus breidt service en garantie uit

Nieuw van Igus: lichte koolstofvezel lineairgeleiding, 36 maanden garantie op ‘chainflex’ leidingen, veel nieuwe Apps en online applicaties en een vierassige robot voor 1500 euro (foto: Igus)

Igus heeft in 2014 een omzet behaald van 469 miljoen euro en dat betekent een groei van 10% in vergelijking met 2013. Van de omzet werd 56% in Europa, 26% in Azië en 18% in Amerika en Afrika gerealiseerd. Het aantal medewerkers steeg met 12% tot 2700.

Naast investeringen in de productontwikkeling heeft Igus ook in distributie en opslag geïnvesteerd. In China werd de lageropslagcapaciteit uitgebreid met 10.300 m2 en in Turkije wordt een nieuw hoofdgebouw gebouwd.

Drylin W-profiel

Deze lineaire geleiding van koolstofvezel (rail en slede) is 40 procent lichter dan een systeem met aluminium rail en 60 procent lichter dan een systeem met stalen rail. Branches, zoals bijvoorbeeld robotica, maken ook steeds meer gebruik van de gewichtsvoordelen van CFK-componenten. De hoge profielgeometrie van de koolstofrail maakt bevestiging met spanklauwen mogelijk, waardoor gecompliceerde, mechanische nabewerking overbodig is. Ook is de geleiding niet-magnetisch.

36 maanden garantie

Om veilige data-overdracht bij het verplaatsen van toepassingen voor de industrie 4.0 te waarborgen heeft Igus veel kabeltesten in het eigen testlaboratorium uitgevoerd. Vanaf de Hannover Messe geeft Igus nu 36 maanden garantie op de chainflex leidingen.

3D-printservice

Igus 3D
Bij complexe 3D-onderdelen zoals wormtandwielen is het slijtvlak gemaakt van Iglidur I180-PF en dat is volgens Igus 50 keer slijtvaster dan de kern die met ABS+ geprint is (foto: Igus)

Igus heeft zijn 3D-printservice uitgebreid voor slijtagegevoelige onderdelen. Het gebruikte materiaal is 50 keer slijtvaster dan conventionele 3D-print materialen. Hierdoor zijn ongebruikelijke geometrieën snel en eenvoudiger te realiseren. De levertijden voor gedrukte onderdelen zijn voornamelijk afhankelijk van de complexiteit van de onderdelen.

“Het is ook mogelijk om onderdelen uit twee verschillende kunststoffen te drukken”, zegt Tom Krause. “Dat betekent dat of de meegeprinte ondersteuningsstructuur wordt opgelost of dat het onderdeel wordt gedrukt met het materiaal ABS en dat alleen de glijvlakken zijn geprint met het slijtvaste Iglidur I180-PF”.

De maatgegevens kunnen worden geüpload op de Igus website. De prijzen worden automatisch na het configureren berekend en zijn afhankelijk van de complexiteit.

Robot voor 1500 euro

De scharnierarm Robolink D van Igus biedt de mogelijkheid een vierassige robot vanaf 1500 euro te bouwen, inclusief de motoren en bijpassende kabels. Het draagvermogen van de scharnierarm loopt tot 4 kg bij een eigen massa van 5 kg tot 8 kg. De motoren zijn regelbaar met optionele – in de handel verkrijgbare – besturingsmodules.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven