Ga naar hoofdinhoud

IGBT module met 3,3kV IGBT’s

De nieuwe gestandaardiseerde behuizing voor midden spanning – de Semitrans 20 – overschrijdt de grenzen van de conventionele concepten voor midden spanning modules (foto: Semikron)

De nieuwe gestandaardiseerde behuizing voor midden spanning – de Semitrans 20 – overschrijdt de grenzen van de conventionele concepten voor midden spanning modules. Hiermee ontstaan nieuwe ontwerpenmogelijkheden voor inverter toepassingen in transport, industriële aandrijvingen en smart-grid.

Semitrans 20 is geoptimaliseerd voor het midden spanning bereik met de laatste 3,3kV IGBT’s. De module heeft een ‘halve brug’ configuratie met ingebouwde temperatuursensor. De AC en DC aansluiting bevinden zich tegen over elkaar. Vergeleken met conventionele modules is de strooi inductiviteit met 75 procent gereduceerd. Hiermee wordt de bedrijfszekerheid verhoogd en zijn de modules gemakkelijker parallel te schakelen.

De nieuwe Semitrans 20 geeft hiermee de mogelijkheid tot uitbreiding en aanpassing van het midden spanning inverter ontwerp. De gestandaardiseerde behuizing voldoet aan de toenemende vraag naar lagere kosten, hogere efficiency en duurzaamheid voor de vermogenselektronica  in de industrie, transport en infrastructuur.

Semikron is één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van Power modules en systemen Voornamelijk in het medium vermogensbereik (ongeveer 2 kW tot 10 MW). De producten maken vaak onderdeel uit van moderne energie-efficiënte aandrijvingen en industriële automatiseringssystemen. Verdere toepassingsgebieden zijn voedingen, hernieuwbare energie (wind- en zonne-energie) en bedrijfsvoertuigen.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven