Ga naar hoofdinhoud

IFM introduceert IO-Link master-module met IoT-core

De nieuwe IO-Link master-modules van IFM zijn er in verschillende beschermklassen en met verschillende interfaces (foto: IFM).

IFM ziet het effenen van de weg richting Industrie 4.0 als een van zijn belangrijkste doelstellingen. In dit kader introduceerde de onderneming twee nieuwe series van zijn IO-Link master-modules. Met de geïntegreerde IoT-core vereenvoudig zo’n nieuwe master-module de connectiviteit die in het kader van Industrie 4.0 toepassingen van doorslaggevende betekenis is.

Om een zo eenvoudig mogelijke communicatie vanaf de sensoren via het besturingsniveau tot aan het ERP-niveau en de cloud te garanderen past IFM voor zijn sensoren het digitale IO-Link protocol toe. Omdat via dit protocol niet alleen pure meetwaarden kunnen worden overgebracht maar ook informatieoverdracht over de status en configuratiewaarden van de sensor mogelijk is, biedt IO-Link alle basisvoorwaarden om uitgebreide connectiviteit te realiseren.

Verschillende varianten master-module

De IO-Link master-module van de series DataLine en CabinetLine worden uitgebreid met nieuwe varianten en deze hebben een geïntegreerde IoT-core, die de communicatie nog verder vergemakkelijkt. Behalve de IO-Link inerface  en de respectievelijke veldbus-interfaces hebben de nieuwe modules nog een extra IoT-ethernetbus, die koppeling aan IT-systemen mogelijk maakt. Zo worden de fabrieks- en IT-netwerken gescheiden en wordt een storing op veldbusniveau effectief gescheiden van het IT-niveau.

De IO-Link master heeft een eigen IP-adres en biedt met de TCP/IP-JSON interface een IO-Link connectiviteit volgens het principe van Plug & Play. Omdat het systeem open is, kan de koppeling naar het ERP-niveau met willekeurige systemen worden gerealiseerd.

De IO-Link master-module van de DataLine serie voldoen aan beschermingsklassen IP65, IP67 en IP69K en zijn geschikt voor installatie in het veld. De CabinetLine-serie met beschermingsklasse IP20 daarentegen is bedoeld voor instdallatie in de schakelkast. Beide varianten zijn beschikbaar met de veldbussystemen Ethercat, Profinet en Ethernet/IP. Typische toepassingen voor de nieuwe IO-Link master-modules zijn Industrie 4.0 applicaties zoals toestandsafhankelijk onderhoud of energiedata management.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven