Ga naar hoofdinhoud

IAS neemt Siemens op in portfolio

IAS richt zich vooral op procesbesturingssystemen zoals PLC, SCADA en DCS (foto: Siemens)

IAS Industrial Automation staat binnen de industriële automatisering al jaren bekend als ABB specialist. Het is echter al een lang gekoesterde wens van IAS om naast ABB ook sterk te zijn in een tweede merk. Dat gaat nu gebeuren, want per juni 2016 voert IAS namelijk naast ABB ook actief producten van Siemens.

Dit komt tot stand met hulp van moederbedrijf JB Systems Industrial Automation uit Vlaardingen. Vanuit JB Systems komen er namelijk drie senior Siemens engineers naar IAS, zodat met de productvoering van Siemens meteen een vliegende start kan worden gemaakt. Deze uitbreiding past goed binnen de ambities van Batenburg Techniek, waar IAS binnen de divisie Industriële Automatisering als belangrijke pijler wordt gezien voor verdere groei in Zuid-Nederland en België.

IAS is sinds zijn oprichting in 2005 uitgegroeid tot een succesvolle onderneming in de industriële automatisering. Het bedrijf richt zich daarbij vooral op procesbesturingssystemen zoals PLC, SCADA en DCS en heeft op moment van schrijven meer dan tien software engineers in dienst. Tot op heden lag de focus bij IAS vooral op de productlijn van ABB, simpelweg omdat de meeste werknemers een verleden hebben met de producten van ABB en ook de voorlopers daarvan zoals SattLine. Door de ruime ervaring met ABB systemen is IAS sinds 2007 gecertificeerd ABB Process Automation Partner. In 2011 is IAS bovendien door ABB uitgeroepen tot ABB Partner of the Year. Daarnaast ontving het bedrijf in 2014 de ABB Breakthrough Win Award.

Vliegende start

Bij IAS bestond echter al lang de wens om naast de productlijn van ABB ook sterk te zijn in een productlijn van een tweede fabrikant. Die wens gaat nu in vervulling, want medio juni starten er bij IAS drie senior engineers met ruime ervaring in Siemens PCS7, WinCC en S7. Deze engineers zijn afkomstig van moederbedrijf JB Systems. Het is dan ook een van de eerste zichtbare resultaten van de overname van IAS door JB Systems in augustus 2015. Met de komst van drie ervaren Siemens engineers maakt IAS meteen een vliegende start met Siemens PCS7, WinCC en S7. Bovendien sluit de expansie naar Siemens ook goed aan bij de kennis en ambities van partner Beenen, dat evenals IAS en JB Systems onderdeel uitmaakt van Batenburg Techniek.

“Eén van de belangrijkste redenen om in 2015 mijn aandelen te verkopen aan JB Systems was een verbreding in systeemkennis naar Siemens”, aldus Ron de Bruijn, Business Unit Manager van IAS. “Aangezien we als ABB System 800xA specialist het specialisme in ons DNA dragen, wilde ik dat ook met Siemens bereiken. Doordat er drie senior engineers van JB Systems toegevoegd worden aan ons team bereiken we dat in een heel prettig tempo. Dit versterkt ons enorm, vooral in combinatie met de grote proceskennis die wij als bedrijf al hebben.”

“De samenwerking tussen Beenen, JB Systems en IAS verloopt voorspoedig”, aldus Quentin van Ballegooie, Managing Director van JB Systems. “ IAS is voor ons niet alleen de Nederlandse ABB 800xA specialist maar ook een springplank om de verdere groei in het zuiden te realiseren. De portfolio-uitbreiding van IAS naar Siemens is daarom een logische stap bij het bewerkstelligen van onze ambities voor de komende jaren.” IAS heeft zich ten doel gesteld om voor eind 2016 het team van Siemens engineers verder uit te breiden naar minimaal zes personen. Het bedrijf heeft hiervoor nog enkele vacatures open staan.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven