Ga naar hoofdinhoud

Hydrauvision en Global Electrical Solutions gaan samenwerking aan

GES en Hydrauvision gaan samen haar activiteiten binnen de offshore en maritieme markt verder uitbreiden (foto: Hydrauvision)

Global Electrical Solutions (GES), gespecialiseerd in maritieme, mobiele en industriële elektrische oplossingen, slaat haar handen ineen met Hydrauvision, specialist in aandrijftechniek. Met de uitgebreide kennis en ervaring van GES op het gebied van elektrische systemen, engineering, inspecties en realisatie van innovatieve elektrische oplossingen, willen zowel GES als Hydrauvision haar activiteiten binnen de offshore en maritieme markt verder uitbreiden.

Dankzij de samenwerking met GES wordt de elektrificatiegroep binnen de organisatie verder uitgebreid en versterkt. In 2021 nam Hydrauvision al de activiteiten van Danfoss Editron in Heerenveen (nu Electrauvision) over om de markt van de mobiele elektrische aandrijvingen verder te ontwikkelen op weg naar zero-emission. Nu er ook een samenwerking met GES is, wordt een grote stap gezet om de transitie van duurzame elektrische en hybride aandrijvingen binnen de offshore en maritieme sector verder vorm te geven.

Aandrijftechniek in de volle breedte

Hydrauvision heeft recent ook haar belang in Technotron vergroot om in de gehele keten van aandrijftechniek en automatisering een rol van betekenis te spelen. Technotron is gespecialiseerd in de engineering en productie van elektrische schakelkasten en industriële automatisering. Met de combinatie van hoogwaardige engineering, inventiviteit, oplossingsgerichtheid, productie en test faciliteiten kan Hydrauvision haar klanten optimale oplossingen bieden.

“Je ziet ook wel de rode draad door al die jaren heen,” legt directeur ir. Brenno de Zwart uit. “Door te investeren in bedrijven als Technotron en Electrauvision vullen we de hydraulische aandrijftechniek aan met elektrische aandrijftechniek. We kijken nu naar de beste oplossing voor de klant. Dat wil niet zeggen dat hydraulisch minder wordt, het geheel wordt juist meer.”

Elektrisch, hydraulisch of gecombineerd

Hydrauvision is actief in verschillende sectoren voor het ontwikkelen van elektrische, hydraulische en gecombineerde aandrijvingen voor speciale toepassingen en ondersteuning van haar klanten bij het realiseren van aandrijftechnische oplossingen. Met de nu genomen stap is er een sterke groep bedrijven bij elkaar gevoegd waarbij de mogelijkheden voor het ontwikkelen van de meest optimale aandrijvingen ten volle benut kunnen worden.

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni viert Hydrauvision haar 50-jarig bestaan. Op vrijdag 16 juni is er een speciaal event voor klanten en leveranciers en op zaterdag 17 juni gaan de deuren open voor het publiek. Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen en ook de andere bedrijven binnen de groep zullen vertegenwoordigd zijn.

Aandrijftechniek had onlangs een exclusief interview met Brenno de Zwart in het kader van het 50 jarig bestaan van Hydrauvision. Dit interview is te lezen in de nieuwste editie van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven