Ga naar hoofdinhoud

Hybride technische bbl vakopleidingen

Tijdens een bijeenkomst op dinsdag 9 juni bij het Summa College in Eindhoven zijn de lidbedrijven van de MVM geïnformeerd over de samenwerking tussen de MVM en het Summa College en het aanbod aan opleidingen. Deze nieuwe impuls binnen het vakonderwijs biedt een goed perspectief voor de technici van de toekomst

Vanaf het nieuwe schooljaar 2015-2016 biedt de Techniek Academie Brabant vanuit de locatie ‘s-Hertogenbosch een breed scala aan technische vakopleidingen (bbl) aan. De Techniek Academie Brabant is een initiatief van de MVM (Middelbare Vakopleiding Metaal) in samenwerking met het Summa College uit Eindhoven.

In deze hybride vorm van onderwijs (bbl) werken de nieuwe technici als leerling-werknemer wisselend zes weken in een bedrijf en gaan ze zes weken naar school. Deze vorm van roulerend onderwijs maakt een vloeiende overgang van onderwijs naar bedrijfsleven mogelijk. Een trend die actueel op alle niveaus in het onderwijs vormgegeven wordt.

Samenwerking Summa College

De MVM heeft de afgelopen 25 jaar in de regio den Bosch meer dan 700 vakmensen op niveau 2 opgeleid. De verwachting is dat de regio Zuidoost-Nederland in 2020 jaarlijks een behoefte heeft aan circa 38.000 technici op mbo-niveau. Om aan de stijgende vraag binnen de Meierij te kunnen voldoen, in combinatie met de vraag naar een groter aanbod in kwalificatie niveaus, heeft de MVM gezocht naar verbreding van haar basis.

Als resultaat hiervan gaat de MVM vanaf het schooljaar 2015-2016 een samenwerking aan met het Summa College uit Eindhoven. Deze samenwerking wordt vormgegeven in de Techniek Academie Brabant. De keuze van de MVM voor het Summa College is gebaseerd op de langdurige ervaring met het opleiden van technici binnen de Brainport Regio Eindhoven.

BBL opleidingen op niveau 2, 3 en 4

De MVM is er van overtuigd dat met de vorming van de Techniek Academie Brabant een stevig fundament gelegd is voor gekwalificeerd technisch beroepsonderwijs binnen de Meierij. Vanaf de start van het nieuwe schooljaar biedt de Techniek Academie Brabant alle technische bbl-vakopleidingen aan voor zowel de niveaus 2, 3 als ook niveau 4.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven