Ga naar hoofdinhoud

Hurco neemt branchegenoten over

De Hurco VCX 600i is een vijfassig bewerkingscentrum speciaal ontwikkeld om aan Europese eisen te kunnen voldoen. De machine is ontwikkeld en wordt samengesteld in Italië (foto’s: Tim Wentink, Metaal Magazine).

Hurco Companies, fabrikant van metaalbewerkingsmachines, zet zijn internationale bedrijfsstrategie voort met de overname van twee grote spelers uit de branche: Milltronics CNC Machines uit Noord-Amerika en Takumi Machinery uit Taiwan. Door de overnames ontstaat een van de breedste productportfolio’s in de sector bewerkingsmachines, met meer dan 150 verschillende modellen.

De producten van de twee bedrijven vullen het assortiment van Hurco goed aan. Circa 60% van de productlijnen van Milltronics en Takumi biedt eenduidige oplossingen. De afzonderlijke productlijnen zullen hun eigen naam behouden. Beproefde ontwerpen worden bij meerdere merken gebruikt, wat de ontwikkeling van productverbeteringen, technologieën en modellen ten goede komt.

Hurco, Milltronics enTakumi

Hurco, met hoofdkantoor in Indianapolis (VS, Hurco Companies Inc. werd in 1968 opgericht. Het bedrijf ontwikkelt en produceert interactieve computersystemen, software en geautomatiseerde bewerkingscentra en -componenten. De eindmarkt betreft vooral klantgerichte, individuele productie en productie in kleine series voor lucht- en ruimtevaart, defensie, medische technologie, energie, transport en automatisering. Het bedrijf heeft fabrieken in de Verenigde Staten, Taiwan, Italië en China.) Het bedrijf heeft zijn Europese hoofdkwartier in Pliening (bij München). Het concern houdt zich bezig met het ontwikkelen en produceren van bewerkingsmachines met geïntegreerde besturing.

Milltronics en Takumi zijn wereldwijd actieve merken met een uitgebreid assortiment aan producten voor bewerkingsmachines. De verwachting is dat dit al in het boekjaar 2016 de geconsolideerde winst positief zal beïnvloeden. Beide ondernemingen vergroten het klantenbestand van Hurco met meer dan 18.000 machines in dertig landen en versterken de aanwezigheid in toekomstige markten als Latijns-Amerika en China.

Milltronics in Minnesota ontwerpt en produceert CNC-besturingssystemen, freesmachines en draaibanken voor de werktuigbouw en productieomgevingen. Takumi in Taiwan heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van CNC verticale bewerkingscentra, portaalbewerkingscentra en snel werkende portaalmachines voor Taiwan, China en Europa.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven