Ga naar hoofdinhoud

Huppertz samen met MCA Molenberg

Huppertz Technical Services heeft onder meer meegewerkt aan aan het project ‘Ketenoptimalisatie’ bij de vloertegelfabriek van Royal Mosa )foto: Huppertz Technical Services).

Biesheuvel Techniek heeft zijn business unit Motion Control Automation uitgebreid door de overname van Huppertz Technical Services door MCA Molenberg. Het bedrijf in Bocholtz (Limburg) heeft ruim twintig jaar ervaring in de levering van onder meer elektromotoren, servomotoren, motorreductoren, besturingen en frequentieregelaars van Yaskawa, KEB, Siemens Flender en SEW. De integratie heeft geen personele consequenties.

Met de overname van gespecialiseerde bedrijven haalt Biesheuvel Techniek kennis en expertise in huis, waarmee klanten in de MRO- en OEM-markt een totaaloplossing wordt geboden door projectoplossingen en services. Meino Noordenbos, algemeen directeur van Biesheuvel Techniek: “In de Verenigde Staten is motion een integraal onderdeel van de technische distributie: 90% gaat via distributeurs. Uit onderzoek van Biesheuvel Techniek onder 200 klanten blijkt dat er ook in Nederland toenemende behoefte is om voor mechanica én mechatronica met één distributeur te werken.

Huppertz en MCA Molenberg

Huppertz Technical Services kent bedrijfsonderdelen Systemen en Service. Vanuit Systemen worden componenten geleverd, engineering verricht en complete aandrijf- en besturingsoplossingen ontwikkeld, evenals ‘turn-key’ projecten, compleet met installatie en training. De afdeling Service is gespecialiseerd in service, onderhoud, reparatie en inbedrijfsstelling.

Vanuit de voorraadhoudende vestiging in Bocholtz bedient Huppertz de markt in het zuiden des lands. Uitbreiding van deze regionale functie heeft Huppertz verworven door de jarenlange en succesvolle samenwerking met MCA Molenberg met vestigingen in Varsseveld en Hoogeveen,die sinds 2014 een business unit van Biesheuvel Techniek vormen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven