Ga naar hoofdinhoud

Huisman levert lieren voor nieuwe AHTS schepen

Huisman Equipment levert de lieren voor vier AHTS schepen van Havyard (foto: Huisman Equipment).

Huisman Equipment, specialist in hijs-, boor- en offshore equipment, heeft een contract getekend met de Braziliaanse rederij- en scheepswerfgroep Grupo CBO voor de levering van vier ‘anchor handling and towing’ lieren voor vier nieuwe 843 AHTS schepen voor Havyard. De lieren worden gebouwd bij de Huisman werf in Navegantes (Brazilië) en worden met 50% Braziliaanse content geleverd. De levering staat gepland voor 2016 en 2017.

De werf in Navegantes in het zuidelijke deel van Brazilië en zal in april worden geopend. De werf zal worden gebruikt voor de productie van offshore installaties voor de Braziliaanse markt. De ligging maakt snelle installatie van Huisman installaties aan boord van zeeschepen mogelijk. Er zijn al contracten afgesloten voor de levering van vakwerkkranen, knikarmkranen en ‘pipe storage baskets’ voor pijplegsystemen.

AHTS schepen

De door Havyard ontworpen 843 AHTS schepen worden gebouwd bij Estaleiro Aliança (twee stuks) en Estaleiro Oceana (twee stuks). De vier elektrisch aangedreven Huisman ‘anchor handling and towing’ lieren bestaan ieder uit een 400 mt lier voor het ingraven en uithalen van ankers (anchor handling winch), een 400 mt sleeplier (towing winch) en twee 120 mt secundaire lieren.

De lieren zijn uitgerust met watergekoelde koppelingen, die zijn geïntegreerd in de aandrijving waardoor functionaliteiten als overbelastingbeveiliging, snelle ‘pay-out’ en noodontgrendeling mogelijk zijn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven