Ga naar hoofdinhoud

Huisman levert kraan en sleeplier voor reddingsschip

Het gemoderniseerde reddingsschip van China Merchants Heavy Industry, waarvoor de Chinese vestiging van Huisman Equipment een knucklo boos kraan en een sleeplier bouwt. (foto: Huisman Equipment)

Huisman Equipment heeft een contract verworven van China Merchants Heavy Industry (Shenzhen) Co., Ltd voor de levering van een 250 mt knuckle boom kraan en een 500 mt sleeplier. Deze worden geïnstalleerd op het geüpgrade 14 MW reddingsschip van het Nanhai Rescue Bureau, onderdeel van het ministerie van Transport van de Volksrepubliek China.

De kraan wordt voorzien van een actief goldcompensatiesysteem waardoor de kraan kan worden ingezet voor werkzaamheden tot 3.000 m waterdiepte. De hoofdhijslier wordt onder het dek geplaatst om de stabiliteit van het schip te vergroten.

De 500 mt sleeplier is ontworpen met een dubbele lierconfiguratie en kan hierdoor worden ingezet voor zowel slepen als voor hijsen met het op het schip aanwezige 350mt A-frame. Kraan en sleeplier worden beide gebouwd op de productielocatie van Huisman in Zhangzhou, China. De levering staat gepland voor het derde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022.

Reddingsschip

Het Nanhai Rescue Bureau voert levensreddende missies uit, in wateren over de hele wereld. Voorbeelden zijn rampenbestrijding, brandbestrijding en bergingsoperaties, evenals olielekdetectie, diepwateronderzoek en transport van reddingsapparatuur. Uitgerust met de Huisman kraan en sleeplier, kan het reddingsschip adequaat reageren op schepen in nood.

Huisman heeft eerder orders ontvangen van China Merchants Heavy Industry, voor de levering van vier 2200 mt offshore mastkranen en het DES boorpakket.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven