Ga naar hoofdinhoud

Hub-zwenkunit voor modulaire montage

Met de pneumatische Hub-zwenkunit 025 DRL breidt Schunk haar programma voor de modulaire high-performance montage nu op gelijke tred uit. In de elektronische-, medische- en consumenten-producten-montage kan de zwenkunit dynamische, maar toch rustige pick & place handelingen uitvoeren met zwenkhoeken van 90° of 180°.

Door de beweging van de verticale cilinder en de gedwongen aandrijving over een nokrol kunnen beide eerder worden geschakeld, waardoor de cyclustijd in vergelijking met een conventionele hub-zwenkunit wordt verkort. Bij minimale belasting en een zwenkhoek van 180° zijn op deze manier tot 90 cycli per minuut realiseerbaar (plus schakel- en grijptijden).

Om de installatie productiviteit en de processtabiliteit extra te verhogen, kan de effector met de flexibele bediening op elk moment direct worden gestopt en in de wacht gaan, tot de toevoer respectievelijk de voorraad klaar staat. Bij een werkdruk van 0,5 MPa bereikt de hub-zwenkunit een draaimoment van 3,7 Nm en een hefkracht van 320 N.

De verticaalslag is 40 mm, daarvan is 20 mm lineair. Om tolerantie- en installatie-afhankelijke afwijkingen van de opname- en opslagposities te compenseren, kan de zwenkhoek met +/- 2° en de verticaalslag met maximaal 10 mm per zijde variëren. De compacte unit is ontworpen voor massa traagheidsmomenten tot 0,03 kgm2.

In de 180° versie kunnen de lineaire pick & place units, waarbij de delen door de draaimodule bij 180° zou zijn geheroriënteerd, volledig worden vervangen. De DRL 025 kan gemakkelijk, snel en flexibel met een veelvoud van grijp-, draai- en lineaire modules een complete functie-unit of montagegroep vormen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven