Ga naar hoofdinhoud

Hoyer Motors introduceert productgroep frequentie-omvormers (video)

Hoyer Motors ziet een uitgekristalliseerde vraag naar totaaloplossingen met elektromotoren én frequentie-omvormers (foto: Hoyer Motors)

Hoyer Motors lanceert een nieuwe productgroep onder de naam Hoyer Drives & Controls. De interesse in frequentie-omvormers (VFD) groeit in diverse segmenten aldus de fabrikant. Naast een lager energieverbruik vormen een betere regeling van de aandrijving en het daardoor slimmere gebruik daarbij de doorslag.

Hoyer kan zijn klanten nu een totaaloplossing bieden bestaande uit een elektromotor en frequentie-omvormer. “We zien inmiddels een uitgekristalliseerde vraag naar totaaloplossingen met elektromotoren én frequentie-omvormers. Vooral bij ventilatie- en pompsystemen stijgt de vraag naar energie-optimalisatie. Met de productgroep Drives & Controls centraliseren we al onze kennis en ervaring rondom het totale proces van onze klanten”, legt CCO Ketil Vesterlund van Hoyer Motors uit.

Plug-and-play oplossingen

Hoyer werkte al eerder samen met bepaalde klanten aan de selectie van frequentie-omvormers. De kennis daarvan dient nu als basis voor Hoyer Drives & Controls. Samen met Schneider Electric, Danfoss Drives en Kostal biedt de fabrikant nu complete motoren met VFD-oplossing. Daarmee krijgt de gebruiker een plug-and-play oplossing. De motoren beschikken al direct over de goede bekabeling, filters en aansluitplaten. Bovendien is de frequentie-omvormer al gekalibreerd en in fase gezet met de motor.

Hoyer Motors VFD Danfoss
Samen met Schneider Electric, Danfoss Drives en Kostal biedt de fabrikant nu complete motoren met VFD (foto: Paul Quaedvlieg)

Sensordata en terugkoppeling

“Vroeger moesten onze klanten via verschillende leveranciers en bovendien zelf alles in bedrijf stellen. Nu bieden we een one-stop-shop voor koop tot en met het gebruik van de oplossing”, vertelt Vesterlund trots. Hij voorziet dat het toenemende gebruik van frequentie-omvormers in het algemeen de weg baant voor nog intelligentere omvormers. Sensordata en terugkoppeling geïntegreerd in de omvormer kan dan worden gebruikt voor predictive maintenance. “Opgeslagen data ondersteunen bijvoorbeeld ook een betere interface tussen verschillende applicaties.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven