Ga naar hoofdinhoud

Hoyer levert motoren voor asfaltpompen

Svend Hoyer Benelux heeft de motoren geleverd voor de hydraulische aggregaten voor asfaltpompen van European Pump Services voor twee tankers (foto: Hoyer Motors).

Svend Hoyer Benelux heeft een aantal motoren geleverd voor de asfaltpompen voor twee grote tankers voor het vervoer van dit materiaal. European Pump Services (EPS), een full-line leverancier van pompsystemen voor de scheepvaart, olie- en gasindustrie, heeft de beladingspompen voor de schepen geleverd. Een hydraulisch systeem, aangedreven voor Hoyer elektromotoren, verpompt het vloeibare asfalt dat temperaturen tot 300 °C kan hebben.

EPS werkt vier jaar samen met de Deense motorenfabrikant. De leverancier van pompsystemen koos deze fabrikant op basis van producteigenschappen, prijs en ook persoonlijke relaties. “Hoyer biedt een hoge leverbetrouwbaarheid, heeft de juiste kwaliteit motoren op voorraad, heeft een platte organisatiestructuur en is open en efficiënt. Hoyer heeft bovendien een goede reputatie in de maritieme sector.

We hebben dus verschillende redenen om te kiezen Hoyer als leverancier van onze standaard motoren “, aldus directeur Coen van Linden van EPS. Hij verwacht een hoge mate van betrokkenheid van de kant van zijn belangrijkste leveranciers, maar dan worden ze ook behandeld alsof het collega’s zijn.

Asfaltpompen

De tankers zijn 133 m lang en 23 m breed en hebben een massa van 15.000 ton. De beladingspompen hebben een capaciteit van 600 m3/u uur en kunnen vloeibare asfalt tot 300 °C verpompen. De pompen zijn in de schepen in een Atex-omgeving geïnstalleerd. Het volledige pompsysteem, met inbegrip van de motoren, is gecertificeerd door Bureau Veritas.

De asfaltpompen worden aangedreven door een hydraulisch aggregaat. Hoyer heeft hiervoor 2 x 367 kW, 1 x 200 kW en 2 x 1,28 kW motoren geleverd.

European Pump Services is een joint venture met ITT, een wereldwijd producent van oplossingen voor energie-, transport- en industriële markten. Behalve EPS maken ook de pompmerken Goulds Pumps en Bornemann deel uit van ITT.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven