Ga naar hoofdinhoud

Hoog presterende miniatuur NSK kogelomloopspindels

De nieuwe kogelomloopspindels zijn onder meer geschikt in apparatuur voor de halfgeleiderindustrie, waar uitzonderlijk hoge eisen worden gesteld aan doorloopsnelheid en nauwkeurigheid bij de chipmontage. (Foto: NSK)

NSK Linear Motion Control heeft een nieuwe serie hogesnelheid miniatuur kogelomloopspindels geïntroduceerd. De serie biedt een aantal voordelen voor gebruikers, waaronder een kortere product takttijd, de mogelijkheid om installaties te downsizen en een lager energieverbruik. Toepassingen die hiervan kunnen profiteren zijn onder meer chipmachines en installaties voor het uitlijnen van onderdelen.

Door de prestatiekenmerken, zoals grote spoed en kleine diameter, zijn de nieuwe kogelomloopspindels optimaal toepasbaar in apparatuur voor de halfgeleiderindustrie, waar uitzonderlijk hoge eisen worden gesteld aan doorloopsnelheid en nauwkeurigheid bij de chipmontage.

Nieuwe productietechnieken

Nieuwe productietechnieken hebben ervoor gezorgd dat NSK de motorbelasting kon verlagen door de asdiameter van de kogelomloopspindel te minimaliseren. Daarmee werd de massatraagheid verlaagd en tegelijkertijd de spoed vergroot. Daarnaast slaagde NSK erin om de toerentallen op te voeren tot 5000 rpm met het door het bedrijf ontwikkelde ‘end deflector recirculation’ systeem. Het combineert hoge snelheden met een laag geluidsniveau.

Takttijd verkorten

Deze mogelijkheden zijn ideaal voor chipmachines en soortgelijke installaties die een relatief korte slag vereisen, waardoor ze kunnen werken met hoge versnellingen/vertragingen en met verplaatsingssnelheden van meer dan 1,25 m/s. Deze snelheid overtreft die van lineaire motoren, waardoor de takttijd eenvoudig kan worden verkort.

Duurzaamheid

De miniatuur kogelomloopspindel met grote spoed uit de Compact-FA serie van NSK kan ook kleine luchtcilinders vervangen, omdat hij zowel hoge snelheid als uiterst precieze multipuntpositionering biedt. Belangrijk is verder dat de serie milieuvriendelijk is en geen gevaarlijke stoffen bevat, wat weer bijdraagt aan het duurzaamheidsimago van de afnemers van NSK.

Specificaties

De op korte termijn leverbare nieuwe kogelomloopspindels zijn beschikbaar met zowel 6 als 8 mm asdiameters en hebben de grootste spoedopties in hun klasse: 8, 10, 12 en 15 mm. Een laagprofiel moer zorgt voor een verlaging tot 33% van de flens- en moerhoogte, vergeleken met conventionele kogelomloopspindels. Het draagt op deze manier bij aan het downsizen van machines en het verlagen van het energieverbruik.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven