Ga naar hoofdinhoud

Holland Hydraulics importeur Scanwill drukversterkers

Drukversterkers van Scanwill, sinds 1 mei geïmporteerd door Holland Hydraulics.

Holland Hydraulics is met ingang van 1 mei importeur voor Nederland geworden van Scanwill Fluid Power ApS, een Deens bedrijf dat drukversterkers voor hydraulische systemen levert. Met de versterkers kan een lage druk in hydraulische systemen worden omgezet in een hoge druk zonder dat kostbare aanpassingen aan het systeem noodzakelijk zijn. Scanwill drukversterkers vormt voor Holland Hydraulics een aanvulling op andere importeurschappen van hydraulische apparatuur zoals HKS, HEB, SSH, Power-Hydraulik en Jahns Hydraulik.

De drukversterking gebeurt met behulp van een plunjer met ongelijke oppervlakken. De drukversterking is afhankelijk van de oppervlakteverhouding van de plunjer. De maximale stuurverhouding is 1:20. Dat betekent dat bij een ingangsdruk van 200 bar een werkdruk van 4.000 bar geleverd kan worden.

Scanwill levert een uitgebreid pakket hydraulische drukversterkers. De MP-serie bestaat uit negen typen met een oplopende inletflow van 8 dm3/min tot 80 dm3/min. De drukversterkers kunnen worden geleverd met een met een groot aantal accessoires voor montage.

Drukversterkers

Omdat de plunjer voortdurend oscilleert, ontstaat een oliestroom. Door toepassing van een hydraulische drukversterker kan een bestaande krachtbron met lage druk omgebouwd worden in een hogedruktoepassing zonder dat dure hogedrukpompen moeten worden aangeschaft. De drukversterkers zijn relatief klein en licht en kunnen gemakkelijk in bestaande systemen worden geïntegreerd. Door toepassing van drukversterkers zijn evenmin speciale hogedrukvoorzieningen als slangen, drukkleppen en leidingen nodig.

De hydraulische drukversterkers hebben een breed toepassingsgebied. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in de spantechniek, de machinebouw, testapparatuur, hydraulische aggregaten, bouw- en sloopapparatuur, spuitgietmachines en hydraulisch gereedschap, maar ook in de offshore, ROV’s en reddingsapparatuur.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven