Ga naar hoofdinhoud

HMS verwerft meerderheid aandelen Procentec

Procentec levert componenten en diensten om een betrouwbaar industrieel netwerk in te richten. (foto: still video Procentec)

Per 1 oktober 2020 heeft HMS Industrial Networks, dochter van het Zweedse HMS Networks AB, 70% van alle aandelen in Procentec verworven. CEO Pieter Barendrecht van het bedrijf in Wateringenspreekt van een logische stap in de verdere groei van het bedrijf. Door de overname betreedt HMS nu ook de aftermarket.

Barendrecht is blij deel uit te gaan maken van HMS, wat nieuwe deuren opent voor Procentec. Het netwerk van internationale kantoren van HMS zal een grote aanwinst zijn in de verdere expansie van de onderneming. Er zullen ook goede mogelijkheden zijn voor het delen van kennis tussen de bedrijven en voor co-creatie van oplossingen met betrekking tot industriële netwerken en Industrie 4.0.

Procentec overbrugt een kloof in het aanbod van HMS binnen de communicatie-infrastructuur. Industriële netwerken zijn van essentieel belang in industriële processen, en Procentec’s producten en diensten verbeteren de beschikbaarheid van gegevens in deze kritische netwerken.

Aanvullend portfolio Procentec

Met Procentec krijgt HMS toegang tot een aftermarket business, gerelateerd aan de enorme installed base van industriële netwerken wereldwijd. Hierdoor komt HMS dichter bij de eindgebruikers van industriële netwerken te staan. Het van origine Zweedse bedrijf levert tot op heden vooral producten aan producenten en machinebouwers. De onderneming heeft een eigen vestiging in Hedel (bij ‘s-Hertogenbosch), terwijl ook Duranmatic in Dordrecht HMS-producten op de markt brengt.

Het aanbod van Procentec zorgt voor een betrouwbare netwerkinfrastructuur voor industriële netwerken, zoals Profibus, Profinet, EtherNet/IP en andere Ethernet protocollen. Het portfolio omvat de voornaamste producten ProfiTrace, ProfiHub, ComBricks, Atlas en Osiris, die engineers helpen bij het op een eenvoudige manier uitvoeren van netwerkbewaking, analyse en troubleshooting – zowel op locatie in fabrieken als op afstand, waardoor ongewenste downtime wordt voorkomen.

Het aandeel van 70% in Procentec is door HMS overgenomen van de oprichters, die niet meer actief zijn in het bedrijf. De resterende 30% is in handen van het bestaande managementteam, dat zijn managementfuncties zal behouden en de Procentec business zal blijven runnen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven