Ga naar hoofdinhoud

HMI’s met ethernet-connectiviteit

De veelzijdigheid van Omron’s nieuwste touchscreen HMI-terminals van de NQ-serie is nu nog groter geworden door uitbreiding met modellen met ethernetcommunicatie. Door gebruik te maken van deze ethernetcommunicatie kunnen de nieuwe terminals, door links tot wel 100 meter lengte, via ethernet worden verbonden met meer besturingen en motioncontrollers van Omron. Hierdoor kunnen zij gemakkelijk worden geïntegreerd in alle soorten automatiseringssystemen.

De ethernetpoorten op de nieuwe terminals zijn al geconfigureerd, zodat ze direct uit de doos kunnen worden gebruikt. De ethernetpoort kan niet alleen worden ingezet voor communicatie met besturingen zoals de CP1 PLC-familie, maar ook voor het up- en downloaden van een HMI-project.

Met het FINS-protocol is het zelfs mogelijk om met externe applicaties te communiceren en om te lezen en te schrijven naar het datageheugen van de NQ, wat het delen van gegevens vergemakkelijkt. De nieuwe ethernet NQ-modellen zijn verkrijgbaar met schermen van 3,5” en 5,7”. Beide modellen zijn uitgerust met TFT-display met LED-achtergrondverlichting voor extreme helderheid, goed contrast en levendige kleuren.

De terminals hebben behalve een touchscreen ook enkele vrij programmeerbare functietoetsen, waarmee veelgebruikte functies snel en gemakkelijk toegankelijk zijn. Ter ondersteuning van de nieuwe terminals is een nieuwe versie (V2.0) van de NQ-Designer software geïntroduceerd, die uitgebreide en intuïtieve mogelijkheden biedt voor schermontwerp en het ontwerpen van toepassingen.

Een nieuwe functie van de software is een gemakkelijke conversiemogelijkheid waarmee NQ-toepassingen op ieder model in de serie kunnen worden gebruikt, ongeacht het model waar ze oorspronkelijk voor waren ontworpen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven