Ga naar hoofdinhoud

HMI voor intensieve grafische toepassingen

Met de serie TP 5000 breidt Phoenix Contact zijn HMI-productenprogramma uit met een geheel nieuwe klasse. De apparaten uit deze klasse beschikken naast de krachtige Intel Atom-CPU van 1,6 GHz over een omvangrijk aantal functies.

Voor de visualisering staat de software Visu+ Runtime op drie verschillende displays ter beschikking. De diagonalen van deze displays zijn 30,73 cm (12,1“), 38,1 cm (15“) of 43,2 cm (17“). De koppeling met het besturingsniveau verloopt via de geïntegreerde OPC-server of andere op Ethernet gebaseerde drivers. Bovendien ondersteunen deze apparaten een Profinet-koppeling. Daardoor bieden ze voordelen bij de inbedrijfstelling via IP-toewijzing via engineeringstools of PLC’s, tijdens bedrijf door bewaking van de verbinding, alsook bij service- en supportwerkzaamheden met de plaatsherkenning.

Naast de standaard interfaces zoals Ethernet (2x), USB (4x) en RS-232 staat ook een VGA-interface ter beschikking. Door de aansluiting van een externe monitor kan een bediening vanaf meerdere plaatsen worden ingericht.

De apparaten zijn geschikt voor grote machines en installaties waarvoor HMI SCADA-functionaliteit nodig is. Dankzij de hoogwaardige aluminium behuizing, dat aan de voorzijde overeenkomstig beschermklasse IP65 beschermt tegen stof en waterdicht is, zijn de panels in vrijwel alle branches inzetbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven