Ga naar hoofdinhoud

HMI serie voor kleine en middelgrote machines

De NB serie van Omron biedt verschillende HMI’s voor kleine en middelgrote machines. De serie biedt TFT-kleuren aanraakschermen met LED-achtergrondverlichting, een grote zichthoek en de mogelijkheid om meer dan 65.000 kleuren weer te geven. De schermbreedte varieert van 3,5 – 10”. Verder voorzien de HMI’s in Ethernet-, seriële en USB-interfaces voor aansluiting op PLC’s, apparaten van Omron en automatiseringscomponenten van andere leveranciers.

De HMI’s beschikken over alle eigenschappen en functies die nodig zijn om snel intuïtieve bedienersvensters te maken. Dit is mogelijk met software die gratis is te downloaden van de Omron website en beschikbaar is in 32 talen. Hiermee kan de gebruiker snel macro’s en animaties creëren die bijvoorbeeld gekoppeld zijn aan specifieke statussen of machinefuncties. Om ontwerptijd te besparen, zijn projecten te testen in de offline-simulatiemodus.

In de praktijk
Door de mogelijkheid zowel realtime als historische gegevens weer te geven – bijvoorbeeld door middel van grafische presentaties – heeft de gebruiker direct in inzicht in zijn processen. Deze gegevens zijn in het PLC-geheugen op te slaan of via de USB-poort naar een draagbaar geheugenapparaat te downloaden. Tijdens het gebruik zijn bovendien statusalarmen in te stellen op verschillende lettertypes of kleuren om zo verschillende prioriteiten of gradaties van belangrijkheid aan te geven. Optioneel zijn de pop-up alarmen, een zoemtoon of het instellen van een bitadres in de PLC.

Tot slot staan diverse beveiligingsopties ter beschikking, zoals het toekennen van verschillende beveiligingsniveaus aan verschillende vensters en acties. Tevens zijn er standaard-bevestigingscontroles beschikbaar voor de bediener om te bevestigen dat kritieke acties zijn uitgevoerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven