Ga naar hoofdinhoud

HMI panelen voor extreme omstandigheden

Speciaal voor gebruik in extreme omgevingen heeft Siemens haar Comfort Panel-klasse in de Simatic HMI (Human Machine Interface)-serie uitgebreid met bijzonder robuuste apparaten (foto: Siemens)

Speciaal voor gebruik in extreme omgevingen heeft Siemens haar Comfort Panel-klasse in de Simatic  HMI (Human Machine Interface)-serie uitgebreid met bijzonder robuuste apparaten. De Simatic HMI TP700 en Simatic HMI TP1500 Comfort Outdoor Panels zijn voorzien van een UV-beschermd front met beschermingsgraad IP65 en zijn bedoeld voor gebruik in koelgebouwen, schepen of in de olie- en gasindustrie.

De nieuwe apparaten kunnen in een groot temperatuurbereik van min 30 tot plus 60 graden Celsius en bij een hoge luchtvochtigheid van 90 procent in bijna elke omgeving en industrie worden ingezet. De bij daglicht leesbare hoge resolutie -7 inch of 15 inch-breedbeeld- displays met een beeldverhouding van 16:9 geven tot wel 16 miljoen kleuren en kunnen ook complexe proces- of installatiebeelden op een overzichtelijke en gedetailleerde wijze weergeven. Het antireflectiescherm heeft grote afleeshoeken en dimt automatisch, wat betrouwbare en vlekvrije bediening en controle mogelijk maakt. Hierdoor kan de gebruiker gegevens direct aflezen, ook bij veranderlijke licht- of weersomstandigheden.

Om de ruimte in een installatie optimaal te benutten of voor bijzondere machine-ontwerpen kunnen de panelen ook rechtopstaand worden bevestigd en bediend. In geval van een stroomstoring zorgen de praktisch onderhoudsvrije Comfort Outdoor Panels voor maximale dataveiligheid, omdat ze voldoende energie opslaan om alle actieve archieven foutloos te verlaten en een reservekopie van de gegevens te maken.

Omvangrijke certificeringen voor gebruik in gevaarlijke omgevingen conform Ex2/22, FM Class I Div. 2, of voor de scheepsbouw zijn in voorbereiding. De Touch Panels worden via Profinet in de automatiseringsoplossing geïntegreerd en worden met de engineering tool Simatic WinCC in de TIA Portal geconfigureerd. De eerder voor andere Comfort Panels ontwikkelde bedieningsschermen kunnen zonder veel moeite worden ingezet en aangevuld met de benodigdheden voor gebruik buiten. Bovendien biedt Siemens voor deze robuuste apparaten een onderhouds- en ondersteuningstermijn van 22 jaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven