Ga naar hoofdinhoud

HMI met multi touch aanraakscherm

E.D.&A. heeft een innovatie uit de wereld van de smart-phones, de intuïtieve ge-bruikersinterface, overgebracht naar de industriële. Het bedrijf kan het conventionele aanraakscherm van haar displays vervangen door een ‘Multi Touch’ aanraakscherm.

Bij een dergelijk scherm wordt de positie van twee of meer vingers getraceerd en gebruikt voor bediening. Bij een conventioneel aanraakscherm wordt de positie van slechts één vinger getraceerd. Het traceren van meer vingers opent een waaier aan nieuwe bedieningsmogelijkheden. Waar vroeger meer aanrakingen vereist waren voor een bepaalde actie, volstaat bij een ‘Multi Touch’ aanraakscherm een slimme vingerbeweging.

Met deze bewegingen of ‘gestures’ kan de gebruiker eenvoudig door menu’s navigeren, instellingen wijzigen en beelden roteren of vergroten. De capa-citieve technologie kan ook worden toegepast in toepassingen zonder aan-raakscherm. Het is mogelijk de capacitieve technologie te voorzien van een afdekplaat in (gehard) glas, metaal of kunststof. Hierdoor is het mogelijk om een strak ontwerp te realiseren dat krasongevoelig is en eenvoudig is te onderhouden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven