Ga naar hoofdinhoud

High-speed picker met veiligheids-functionaliteit

De EGP Safety van Schunk is ’s werelds eerste d/SIL3-gecertificeerde elektrische kleine onderdelen grijper (foto: Schunk)

De EGP Safety van Schunk is ’s werelds eerste d/SIL3-gecertificeerde elektrische kleine onderdelen grijper, met richting onafhankelijke klemkracht beveiliging. In combinatie met een speciale veiligheidsmodule zijn de functies SOS en STO mogelijk. Als het montageproces wordt onderbroken als gevolg van een noodstop, schakelt de EGP Safety automatisch over naar een veilige stop.

In tegenstelling tot de bestaande oplossingen op de markt  wordt de Schunk EGP Safety in de veilige besturingsstand continue bekrachtigd zodat gegrepen onderdelen, ook zonder mechanische klemkracht beveiliging, betrouwbaar worden vastgehouden. Zodra de stroomvoorziening is hersteld  schakelt de grijper, zonder vertraging en zonder dat het systeem opnieuw moet worden geactiveerd, terug in de normale bedrijfsstand. De Schunk EGP Safety wordt aangestuurd via een veiligheidsmodule en vier inductieve naderingsschakelaars.

In vergelijking met op de markt beschikbare elektrisch aangedreven kleine onderdelen grijpers scoort de Schunk EGP op hoge snelheid met gelijktijdig hogere klemkracht, die afhankelijk van de grootte kan worden ingesteld in twee of vier stappen. Zijn hele elektronische systeem is, om ruimte te besparen, aan de binnenzijde geïnstalleerd.

Schunk EGP gripperBorstelloze en dus onderhoudsvrije servomotoren  en een krachtige kruisrolgeleiding zorgen voor een hoog rendement en maken van hem een dynamische en krachtige expert voor veeleisende Pick & Place toepassingen. Omdat de Schunk EGP Safety is gebaseerd op het platform van de duizendmaal bewezen pneumatische kleine onderdelen grijper MPG-plus van Schunk, biedt hij optimale condities om bestaande systemen eenvoudig en zonder klemkracht verlies van pneumatisch op elektrisch om te zetten. Aangezien de activering via de digitale ingangen verloopt, kunnen de gebruikers in veel gevallen ook de sensoren van de MPG-plus op de EGP overdragen.

De grijper is leverbaar met of zonder de Safety functionaliteit in de maten 25, 40, 50 en 64 met vinger slag van 3 mm, 6 mm, 8 mm of 10 mm en klemkrachten van 38 N, 140 N , 215 N of 300 N. De Schunk EGP is geschikt voor het hanteren van onderdelen met een gewicht van 0,19 kg, 0,7 kg, 1,05 kg of 1,25 kg. De sluittijd is 0,09 s, 0,22 s, 0,21 s of 0,5 s. Daarnaast is er de EGP 25 in een speciale Speed-versie met een sluittijd van slechts 0,03 s en een klemkracht van 7 N.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven