Ga naar hoofdinhoud

High Performance PLC

Eaton rondt de bovenkant van de XC-controller serie af met een nieuwe XC-CPU202-EC4M-XV. De XC202 is ontwikkeld als een high performance PLC: een snelle RSC processor (532 MHz) en een groter geheugen (4 Mb) leveren meer middelen voor communicatietaken. Vergeleken met een XC-CPU201 levert de XC-CPU202 zo rond zes of acht keer snellere verwerkingssnelheden. De high performance controller wordt gekenmerkt door een geïntegreerde Ethernet interface voor programmeertoegang en gegevensuitwisseling in het network. Een nieuwigheid van de controller is het feit dat gebruikers toegang kunnen krijgen met verschillende IP-adressen.

Bijvoorbeeld kan één worden gedefinieerd als een programmeerpoort, terwijl een andere uitsluitend wordt verstrekt als een data-interface. Een speciale functie maakt het mogelijk zowel de IP-adressen en subnet-adressen van de controller individueel te definiëren. Hierdoor kan de controller eenvoudig worden geïntegreerd in een bestaand bedrijfsnetwerk. De XC202 past naadloos in de bestaande XC-serie.

Gebruikers kunnen dus gebruik maken van alle beschikbare ingang/-uitgangsmodules, communicatiemodules en accessoires. MMC/SD geheugenkaarten of USB-sticks kunnen worden gebruikt als opslagmedium voor gegevens. Elk update van het besturingssysteem die de controller nodig heeft, kan worden uitgevoerd via de Ethernet-interface alsook via deze geheugenmedia.

Behalve de Ethernet en gecombineerde CAN/easyNet-interface, heeft de XC202 een seriële interface. Dit is handig voor de programmering, maar ook een transparante interface voor het aansluiten van barcodelezers, printers of andere apparaten. De interface kan gemakkelijk worden geprogrammeerd door een browseropdracht voor de gewenste modus. De controller wordt geleverd met een webserver, waarmee zij worden benaderd via het internet.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven