Ga naar hoofdinhoud

Hiflex introduceert bedienpanelen voor Food & Beverage

Het Exor ex700FB bedienpaneel is bij uitstek geschikt om te worden toegepast in de vleesverwerkende industrie (foto: Hiflex Automatiseringstechniek)

Hiflex Automatiseringstechniek introduceert met de Exor eX700FB een bedienpaneel dat volledig is aangepast op de productieomgevingen voor voedsel en drank (FB = Food & Beverage). Het nieuwe paneel is gebaseerd op de bestaande eX700 serie maar wordt geproduceerd volgens richtlijnen voor voedselveiligheid.

Uitgangspunt waren DIN EN 1672-2 ‘Food processing machinery – Safety and hygiene requirements’, de EHEDG richtlijnen en de FDA 21 CFR 177.2006 regulering. De voorzijde van het paneel is voorzien van een roestvast stalen rand en een pakking uit siliconenrubber met daarachter een roestvast stalen manchet zodat het paneel extreem kan worden ingeklemd.

Het front is voorzien van een robuuste polyesterfolie. Het is ontworpen om werkelijk bestand te zijn tegen het dagelijks schoonmaken met hoge druk, heet water en extremere chemicaliën. Het paneel is bij uitstek geschikt om te worden toegepast in de vleesverwerkende industrie.

Bedienpaneel voor F&B

De voedingsmiddelen industrie en de farmaceutische en medische industrie zijn heel anders dan de industriële wereld. Alhoewel de opzet van de productiemiddelen op het oog gelijk zijn, zijn er veel richtlijnen die veel strikter zijn. Voldoet aan de CEI EN 60529 richtlijnen met veel aandacht om de opbouw van voedselresten, vet en poeder deeltjes te vermijden.

Het robuuste roestvast stalen front is glad gepolijst zodat deeltjes zich niet hechten op het oppervlak. Het frame heeft een optimale hoek ten opzichte van het inbouwoppervlak van de machine zodat schoonmaakmiddelen bacteriën en andere microben weg kunnen spoelen en niet achterblijven.

Al deze maatregelen hebben het mogelijk gemaakt om het bedienpaneel te laten voldoen aan beschermingsklasse IP69 (Real world IP69, geschikt voor frequent afspuiten met onder hoge druk met warm water van 80°C.) Daarnaast is het paneel bestand tegen agressievere schoonmaakmiddelen. Het is daardoor niet langer nodig voor deze toepassingen om het bedienpaneel in een gesloten kast in te bouwen. Dit bespaart veel geld en komt de toegankelijkheid van het bedienpaneel ten goede.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven