Ga naar hoofdinhoud

Het complete programma en sprekers van de Nationale Aandrijftechniekdag

Deze 12 sprekers tonen wat digitalisering in de aandrijftechniek betekent voor de machinebouwers

De Nationale Aandrijftechniekdag omvat in totaal 12 sessies. De vier sessies van onze partners Bosch Rexroth, Festo, Lenze en Nidec Netherlands zijn eerder apart omschreven en de vier sprekers van deze bedrijven lichten hun presentatie toe in de video’s. Maar ook de overige acht sessies over digitalisering in de aandrijftechniek zijn zeker de moeite waard.

Hier een complete opsomming van het programma en sprekers in de juiste volgorde:

Sessieronde 1: van 13:15 tot 13:35 uur

V.l.n.r. Marcel Toonen, David Kemps, Roman Rolnik

Marcel Toonen is Global Segment Manager Consumer Goods bij Lenze. Hij neemt organisaties mee op weg naar nieuwe businessmodellen. Tijdens de kennissessie vertelt hij over onder andere over brainware.

David Kemps is sectorbanker Industrie bij ABN AMRO. Op basis van zijn onderzoek, schetst David kort de versnelling van trends als robotisering, digitalisering, predictief onderhoud en duurzaamheid. Zij zorgen voor verandering in de keten van aandrijftechniek.

Roman Rolnik is Product Owner T-Systems International en bespreekt cloud services in de aandrijftechniek onder de titel: : VR/AR-Connector based on 5G Campus and Cloud Edge. Deze sessie is Engelstalig.

Sessieronde 2: van 13:40 tot 14:00 uur

V.l.n.r. Teun van Breugel, Stef Nieuwenkamp, Martijn Visser

Teun van Breugel is Account Manager bij Nidec Netherlands voor de business unit Control Techniques. Hij vertelt over de voordelen van digitalisering voor mobiele systemen. Het op afstand monitoren en aanpassen van processen biedt ruime mogelijkheden. Met een praktijkvoorbeeld laat hij zien hoe een en ander georganiseerd kan worden en wat dat betekent voor een gebruiker.

Stef Nieuwenkamp van Motrac Industries gaat in op het thema ‘Van diesel hydraulisch naar elektrisch hydraulisch: wanneer wel, wanneer niet?’ Er zijn verschillende benaderingen om mobiele voertuigen te elektrificeren. Wat is de juiste manier, wanneer is het zinvol? Is het waar dat je uiteindelijk minder CO2 uitstoot, maar juist kosten bespaard?

Martijn Visser, consultant bij CAD2M, vertelt over hoe je engineeringkosten van je aandrijvingen terug kunt dringen. Hij gaat vooral in op hoe je engineeringdata kunt verbinden met de cloud, het stroomlijnen van samenwerking tussen engineers en ontwerpuitdagingen oplossen. Dat alles met diverse voorbeelden.

Sessieronde 3: van 14:15 tot 14:35 uur

V.l.n.r. Glenn Ignacio, Rein van der Mast, Dick van Maanen

Glenn Ignacio is Business Development Manager bij Bosch Rexroth en houdt zich bezig met het bieden van digitale oplossingen aan klanten. In zijn sessie vertelt hij over predictief onderhoud. Predictief onderhoud houdt machines langer in goede conditie en voorkomt problemen. Maar om tot goede conditiebewaking en predictief onderhoud over te gaan, is een gedegen stappenplan nodig.

Rein van der Mast van Additive Center vertelt over 3D printing in de aandrijftechniek/machinebouw. Additive Center is gespecialiseerd in 3D geprinte producten. Het bedrijf werkt samen met klanten aan disruptieve nieuwe producten en het reduceren van kosten.

Dick van Maanen van Stork vertelt over energiebesparing in de aandrijftechniek. Met name het realiseren van energiebesparingen bij grootverbruikers in de Nederlandse industrie door middel van ‘customized’ overkoepelende regelingen.

Sessieronde 4: van 14:40 tot 15:00 uur

V.l.n.r. Robert Vicente, Sebastiaan Koning, Lars Kool

Robert Vincente is Product Marketing Manager Drives & Digitalisation bij Festo. Hij vertelt samen met Bart van Let over wat digitalisering betekent voor jou als Engineer. Software bepaalt (straks) de functionaliteit en niet meer de hardware.

Sebastiaan Koning is senior consultant bij Hudson Cybertec en geeft, aan de hand van de IEC 62443 norm, inzicht hoe machines kunnen voldoen aan cybersecurity richtlijnen, hoe deze een veilig onderdeel worden van de procesautomatisering én digitaal weerbaar blijven.

Lars Kool van Urban Mobility Systems vertelt op welke manier zijn bedrijf de elektrificatie van diverse voertuigen mogelijk maakt. Technische aspecten (accusystemen, wisselen van systemen, en laden/snelladen) zullen besproken worden en de mogelijkheden van het toepassen van waterstof. Tot slot zal ingegaan worden op het belang van veiligheid.

Je gratis aanmelden voor de Nationale Aandrijftechniekdag kan hier.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven