Ga naar hoofdinhoud

Het juist combineren van aandrijvingen, tandwielkasten en motorreductoren

Het combineren van aandrijvingen, tandwielkasten en motorreductoren leidt vaak tot betere oplossingen. (Foto: Rossi)

Wel eens getwijfeld of er niet meer mogelijk is met standaard aandrijvingen? Aanvullende synchronisatie, een nóg lager toerental of een back-up systeem als er één motor uitvalt? Er zijn genoeg mogelijkheden, maar deze mogelijkheden bedenken is nodig net als ze out of the box willen toepassen.  Met een goede combinatie zijn er zowel kosten-, gewichts- en ruimtebesparingen te ontdekken.

Voor elke soort reductor is er een voor- en nadeel op te noemen. Door te combineren gaat u creatief op zoek naar de beste oplossing.

Lagere of afwijkende uitgaande snelheid

Komt u met een reguliere wormwiel-, tandwiel- of planetaire selectie niet weg met de uitgaande snelheid? Zijn meerdere uitgaande snelheden gewenst? Denk dan eens over een combinatie na. Door een planetaire reductor uit te breiden met een aanvullende 5de, 6de of 7de trap is het mogelijk een zeer compacte doch sterke aandrijving samen te stellen. Wilt u meerdere snelheden mechanisch bereiken op één uitgaande as en dit zonder een aanvullende koeling toe te passen op de motor? Dan zou u als extra ingaande trap een wormwiel of kegelwielkast toe kunnen passen met een aanvullende ingaande as of een meerpolige elektromotor.

Thermisch vermogen

Zijn er afwijkende omgevingstemperaturen, bepaalde thermische richtlijnen (ATEX) of een relatief hogere ingaande snelheid van toepassing? Dan zou een combinatie met een hoger thermisch vermogen een uitstekende oplossing kunnen zijn om te voldoen aan uw eisen. Als voorbeeld een haakse kegelwielkast te combineren met een uitgaande planetaire reductor.

Synchroniseren en back up-systeem

Mochten er meerdere aandrijflijnen zijn die met elkaar moeten corresponderen, denk hierbij aan een mixer of een gesynchroniseerde productielijn, dan zou u slim aandrijvingen kunnen combineren, zonder gebruik te maken van poelies of ketting overbrengingen.

Als voorbeeld de Rossi L99 series tandwielkasten met een 1-op 1 haakse overbrengingsverhouding met volle in en uitgaande assen of een Rossi kegelwielkast met een aanvullende geïntegreerde tweede as eind. 

Er is meer mogelijk

Het belangrijkste is dat u weet dat er meer mogelijk is dan u op het eerste oog waarschijnlijk denkt. Een combinatie hoeft niet altijd het beste te zijn, maar het is het altijd waard om te onderzoeken. Rossi staat naast de engineer om samen op zoek te gaan naar de beste oplossing in prijs, kwaliteit en design.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven