Ga naar hoofdinhoud

Herconfigureerbaar besturingsplatform

National Instruments heeft twee nieuwe CompactRIO systemen op de markt gebracht, die de kosten van dit platform voor embedded besturings- en bewakings-applicaties verlagen. CompactRIO is gebaseerd op ‘reconfigurable I/O (RIO) en LabView FPGA technieken. Het platform combineert een open embedded architectuur met een compact formaat, robuustheid en een brede reeks analoge, digitale, motion en communicatie I/O modules.

De systemen vormen een verdere uitbreiding van het aanbod voor het RIO platform, bestaande uit CompactRIO, PXI en PC-hardware op basis van een uniforme embedded hardware architectuur. Door het combineren van de krachtige floating-point processoren, herconfigureerbare FPGA en I/O modules die het platform biedt, kunnen RIO systemen de time-to-market verkorten en de ontwikkelingskosten verlagen van machines en embedded apparatuur.

Real-time processor plus FPGA
De cRIO-9075 en cRIO-9076 geïntegreerde systemen combineren een industriële 400 MHz Freescale real-time processor en een vier-slots chassis met een embedded, herconfigureerbare Xilinx Spartan-6 field-programma-ble gate array (FPGA) voor maatwerk timing, besturing en signaalver-werking. Deze RIO systemen kunnen worden geprogrammeerd met de LabView grafische systeemontwikkeltools en combineren het gebruiksgemak van ‘commercial off the shelf’ systemen met de prestaties van speciale hardware.

Door deze nieuwe goedkope CompactRIO systemen te combineren met de kracht en productiviteit van LabView kunnen ingenieurs en wetenschappers embedded besturings- en bewakingssystemen sneller en goedkoper pro-totypen en gebruiken zonder de inzet van omvangrijke ontwikkelteams.

De cRIO-9075 en cRIO-9076 zijn geschikt voor embedded besturings- en bewakingsapplicaties in sectoren als energie, geneeskunde en robotica die een korte time-to-market, geavanceerde besturingsalgoritmes en snelle analoge en digitale I/O vereisen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven