Ga naar hoofdinhoud

Hengst Filtration neemt hydraulische filtratie over van Bosch Rexroth

De ondertekening van het aankoopcontract, v.l.n.r.: Christopher Heine (CEO Hengst), Uwe Thiedemann (Werkleiter Bosch Rexroth Filtration Ketsch), Volker Schiek (Senior Vice President Bosch Rexroth), Volker Plücker (Group Vice President Filtration for Industry & Environment Hengst) (foto: Hengst)

Hengst staat op het punt om de hydraulische filtratieactiviteiten van Bosch Rexroth over te nemen. De koopovereenkomst werd vorige week ondertekend en wordt naar verwacht begin 2021 afgerond.

De overname omvat de vestiging in Ketsch (Baden-Württemberg, Duitsland) met ongeveer 190 medewerkers en de wereldwijde verkoopactiviteiten in meer dan 30 landen. Naast de knowhow op het gebied van hydrauliekfilters zullen ook meer dan 40 industriële eigendomsrechten worden overgedragen.

Hengst zet in op groei

De hydraulische filtertak van Bosch Rexroth ontwikkelt en produceert complete filters en filterelementen voor industriële en mobiele hydraulische toepassingen. Met deze overname zet Hengst Filtration consequent de groei en uitbreiding van de divisie ‘Industriële Filtratie’ voort, die begon met de overname van Nordic Air Filtration in 2016 en Delbag in 2018.

De koopovereenkomst werd ondertekend op 16 juli 2020. De transactie is onder voorbehoud van de goedkeuring van alle noodzakelijke instanties en bevoegde autoriteiten en zal naar verwachting begin 2021 worden afgerond. De partijen zijn overeengekomen het bedrag van de aankoopprijs niet bekend te maken.

Filtratie en vloeistofmanagement

Hengst Filtration is een internationaal actief, familiebedrijf met hoofdkantoor in Münster, Duitsland. Met meer dan 3.000 werknemers op 20 locaties in de wereld is het een toonaangevend bedrijf op het gebied van filtratie en vloeistofmanagement.

Hydraulische filtratieoplossingen vormen een optimale aanvulling op het bestaande portfolio. Hengst ontwikkelt al meer dan 60 jaar technologisch veeleisende filtratieoplossingen, onder andere op het gebied van oliefiltratie, om een lange en veilige levensduur van motoren en systemen te garanderen.

Bosch Rexroth is een specialist op het gebied van industriële en mobiele hydrauliek en aandrijf- en besturingstechniek; sinds 2008 is de onderneming actief op het gebied van hydraulische filtratie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven